İlginç duvar tasarımları ve reklam panoları gibi son günlerde daha da çok yapılmaya başlanan iletişim çalışmalarının insanlar tarafından oldukça ilgi gördüğünü biliyoruz. Özellikle geçtiğimiz aylarda Converse’in hem sosyal sorumluluk hem de reklam amacı havayı temizleyen boyalar ile yaptığı duvar tasarımları birçok şehri güzelleştirirken, aynı zamanda insanların beğenisini de toplamıştı. Bu sefer biraz farklı olarak diğer bir duvar tasarımı ise dünyaca ünlü ve lüks giyim markası olan Gucci ile, dünyaca ünlü spor giyim markası olan ve özellikle ürettiği montlar ile bilinen The North Face markasından geldi.

 Dünyaca ünlü iki giyim markası bir iş birliği yaparak, 1970’ler temalı çıkardıkları koleksiyonun görsellerini duvar resimlerine dönüştürdü. Gucci’nin kreatif direktörü Alessandro Michele’in yaratıcı duvar tasarımları New York, Londra, Milano ve Şanghay gibi büyük şehirlerde uygulanmaya başlandı. Bu şehirlerdeki binalardan bir tanesinin tasarımı The North Face’in puffer mont deseninde sunulurken, bir diğer binada ise Gucci’nin tasarladığı çiçekli desenlerde sunuldu.  #GucciArtWall hashtagi ile ayrıca Gucci’nin 42.4 milyon takipçiye sahip olan Instagram hesabında da duvar tasarımlarının görselleri paylaşılmakta.

Ayrıca iki markanın yaptığı iş birliği ile Alp dağları, Roma, Sierra ve New York’ta ‘’doğa ve insan arasındaki bağ ve macera fikrinin derinine inmek’’ için #TheNorthFacexGucci koleksiyonun kutlayan genç fotoğrafçı Sean Vegezzi tarafından bir belgesel hazırlandı ve YouTube’da Gucci tarafından yayınlandı. Bu belgesel, insanları bu koleksiyonun yaratılma sürecinin arkasını görmeye ve The North Face’in gizli tarihini öğrenmeye davet ediyor.

TheNorthFacexGucci belgeseli için; https://www.youtube.com/watch?v=PWs5IvESFdM&feature=emb_title&ab_channel=GUCCI

Kaynak: https://www.campaigntr.com/gucci-ve-the-north-faceten-ilginc-tasarimlarla-dolu-duvar-calismalari/