Oyunların popülaritesi, hükümetin halk sağlığı mesajını yaymak ve korona virüs salgınıyla mücadeleye yardımcı olmak amacıyla insanları içeride tutmak için kullanılan bir araç haline geldi.

Candy Crush Saga, Sniper Elite 4, DiRT Rally 2.0 ve Farm Heroes Saga gibi dünyanın en sevilen oyunlarından bazılarıyla uğraşan oyuncular, hükümetin “Evde Kal, Hayat Kurtar” mesajını 2020 yılının yaz aylarında ekranlarında görmeye başladılar. 

Bu, hükümetin ve Birleşik Krallığı’n önde gelen oyun şirketlerinden bazılarının korona virüsün yayılmasını durdurmaya çalışmak için ortak çabalarının bir parçası haline gelmiştir.

Hükümet, bunu, nüfusun geri kalanından daha fazla video oyunları oynayarak geçirme ihtimali olan genç nesillere evde kalma mesajını denemek ve pekiştirmek için “yaratıcı, hedefli ve acil” bir araç olarak görüyor.

Kültür Departmanına göre;

  • Birleşik Krallık’ta yaklaşık 37 milyon kişi oyun oynuyor ve Birleşik Krallık’ta yaklaşık 2.277 aktif video oyun şirketi var.
  • Önde gelen interaktif eğlence şirketi Activision Blizzard, Candy Crush Saga da dahil olmak üzere mobil oyun ağına “Evde Kal” mesajını ekliyor.
  • Firma ayrıca, halk sağlığı mesajları için Londra’da normalde kendi ürünlerini tanıtacağı 230’dan fazla “dijital afiş” reklam alanı bağışladı.
  • King Digital Entertainment başkanı Humam Sakhnini, mesajların Activision Blizzard’da görünmesine izin vermenin “hayati” bilgilerin iletilmesine yardımcı olmada “küçük bir rol” olduğunu dile getirmiştir.

Milyonlarca oyuncu aracılığıyla İngiltere Halk Sağlığı ve NHS’nin (Ulusal sağlık topluluğu) hayat kurtarma mesajını yaymasına yardımcı olabiliyor: “Evde kalın, NHS’imizi koruyun ve hayatları kurtarın!”

Evde Kalma posterleri Codemasters’ın Şubat 2019 lansmanından bu yana milyonlarca kişi tarafından oynanan DiRT Rally 2.0’da zaten yer alıyor. Bir video oyunu geliştiricisi ve yayıncısı olan Codemasters, 2020 yaz aylarında yine Avrupa ve ABD’deki oyunlarında daha fazla sağlık mesajı sunmanın yollarını buldu. Evde Kal mesajı, oyuncular Rebellion firması tarafından üretilen oyunları yüklediklerinde de görünür hale getirildi.