ABD’de geçtiğimiz yaz yaşanan polis şiddetinden sonraki protestoların ardından harekete geçmeye karar veren Apple, eğitim girişimleri, ekonomik güçlendirme ve ceza adaleti reformu için 100 milyon dolarlık bir söz verdi. 

Apple CEO’su Tim Cook, Haziran ayında yaşanan ABD’deki polis vahşetine karşı yapılan ve neredeyse tüm dünyaya yayılan protestolara yanıt olarak, şirketin eğitim, ekonomik güçlendirme ve ceza adaleti reformu için 100 milyon dolar vaat eden bir Irk Eşitliği ve Adalet Girişimi başlattığını duyurdu. 

“Tim [Cook] bizi daha fazlasını yapmaya ve ırksal eşitlik ve adaleti gerçekten ele almak için sesimizi, kaynaklarımızı ve programlamayı kullanmaya çağırdı. Apple’ın gerçekten bu diyaloğa ekleyeceği bir şeyler olduğunu düşündüğümüz alanlara odaklanmaya karar verdik.” Diyen Apple Çevre, Politika ve Sosyal Girişimlerden Sorumlu Başkan Yardımcısı Lisa Jackson aynı gün kendisinin öncülük yaptığı çok sayıda yatırımı da duyurdu. 

Atlanta’daki yeni Propel Center’ın kurucu ortağı ve 25 milyon dolarlık mali destekçisi olan Apple, HBCU öğrencileri ve öğretim üyeleri için hem fiziksel bir kampüs hem de sanal bir platform içerecek Propel Center üzerinde çalışmalarına devam ediyor. Apple tarafından geliştirilecek olan müfredat, makine öğrenimi, sosyal adalet, girişimcilik ve araştırma geliştirme gibi konuları kapsayacak. 

Apple, Detroit’te Michigan Eyalet Üniversitesi ile işbirliği içinde, hem yeni başlayanlar için 30 günlük bir tanıtım programı hem de olası geliştiriciler için aylarca süren yoğun bir eğitim kampı içerecek bir “Apple Geliştirici Akademisi” başlatacak.

Her iki program da, kodlama konusunda hiçbir geçmişi olmayanlar da dahil olmak üzere tüm Detroit sakinleri tarafından erişilebilir olacak.Jackson, “Propel Center’da bu harika öğrencilerle tanışma ve umarım bazılarını işe alma fırsatı buluyoruz. Bir gün kolayca meslektaşımız olabilecek veya meslektaşlarımız olmasa da teknoloji endüstrisinde yer alabilecek insanlarla giderek daha fazla etkileşim için bir fırsat görüyoruz. Hepimizin görmek istediği de bu.”

Kaynak için tıklayınız.