Gelişen teknoloji ile beraber, akıllı telefon piyasası yükselişe geçmeye devam ediyor. Dünyanın önde gelen markaları ise bu gelişime yaptığı değişiklikler ile ayak uydurmaya çalışıyor. Ancak başarılı olamayan ve rakiplerine yetişmekte güçlük yaşayan bazı markalar, pazardan çekilmek zorunda kalıyorlar. 

Uzun yıllar bu piyasada olan LG’nin, son dönemlerde piyasaya sürdüğü ürünlerin pek de başarılı olmaması sonucunda pazardan çekileceği söylentileri dolaşmaya başladı.LG Electronics CEO’su  Kwon Bong-seok, personellere  şirketin akıllı telefon planlarında büyük bir değişiklik olacağını ima eden bir mesaj göndermesiyle bu söylentiler ortaya çıktı. Bir rapora göre ise LG’nin akıllı telefon bölümü son beş yılda yaklaşık 4,5 milyar dolar kaybettiği yönünde.

Öte yandan yine Kwon mesajında, “Akıllı telefon iş operasyonunun yönündeki herhangi bir değişiklikten bağımsız olarak, istihdam devam edecek, bu nedenle endişelenmenize gerek yok.” şeklinde çelişkili bir açıklama yaptı. Başka bir LG yetkilisi, “Mobil cihazlar için küresel pazardaki rekabet giderek şiddetlendiğinden, LG’nin soğuk bir karar vermesinin ve en iyi seçimi yapmasının zamanı geldiğini belirtti. Şirket, akıllı telefon işinin satışı, geri çekilmesi ve küçültülmesi dahil olmak üzere tüm olası önlemleri değerlendiriyor. ” şekildeki açıklamasıyla da LG’nin piyasadan çekilme durumu tekrar konuşulmaya başlandı.