Covid-19 virüsünün bizleri evlerimize kapanmaya zorladığı bu dönemde, dijitalin de önem kazanmasıyla bazı platformlar hayatımızda çok daha önemli bir rol oynadı. En çok tercih edilen dijital yayın platformlarından biri ise Netflix oldu. Netflix’te izlenen dizi ve filmler ile insanlar bu zorlu dönemi biraz da olsa eğlenceli hale getirerek vakit geçirdiler. Özellikle toplum olarak bu süreçte zamanımızı iyi değerlendirmeye ve yeni hobiler edinmeye çalışırken, Netflix altyazı, dublaj gibi seçenekleri ile dil öğrenme ve geliştirme konusunda da bizlere çok fayda sağladı. Örneğin, İspanyolca dizilerin ağırlıkta olması çoğu kişinin bu dile ilgi duymasına neden oldu. Zaten okumanın ve dinlemenin yabancı dil bilgimizin gelişmesini sağladığını biliyoruz. Fakat dizi ve film izlerken yabancı dil bilgimizi tam olarak nasıl geliştirebileceğimize dair bir rehber ise bu sefer Netflix’ten geldi.

6 adımda dil öğrenmeye çok etkisi olacak bu rehberde 1. olarak, öğrenmeyi seçtiğiniz bir dilde altyazılı film veya dizi tercih etmeniz olacak. Fakat dikkat edilmesi gereken nokta, bunun önceden izlediğiniz ve konusuna hakim olduğunuz bir dizi olması. Bu sayede izlerken farklı bir dili daha kolay öğrenebileceksiniz. 

2. olarak, eğer daha önce izlemediğiniz bir dizi izlemek istiyorsanız, öğrenmek istediğiniz dilin konuşulduğu ülkenin adını arama motoruna yazarak o dilde ve o dilin konuşulduğu ülkede çekilen dizi ve filmleri tercih edebilirsiniz. Böylelikle seçim yaparken daha kolay bir yol izlemiş olursunuz.

3. olarak, izleyeceğiniz dizi veya filmi seçtikten sonra altyazı ve dublaj ayarlarını öğrenmek istediğiniz dile göre ayarlayabilirsiniz. Örneğin, İngilizce öğrenmek istiyorsanız altyazı ve dublajı İngilizce olarak ayarlayabilirsiniz. 

4. olarak, rehberde önerilen ve çok yararlı olacak bir yöntem ise altyazıları kişiselleştirmek. Altyazı rengini değiştirmek gibi seçenekler ile özellikle çocukların yabancı dil becerilerini geliştirmede iyi bir seçim olabilir. 

5. bir öneri ise sesli betimlemeleri aktifleştirmek. Öğrenmek istediğiniz yabancı dili konuşan kişilerin dizide beden dili, mimikler gibi sözlü olarak belirtmediği davranışları nasıl betimlediklerini duyarak öğrenebilirsiniz. 

Son ve 6. olan öneri ise, Netflix’te 5 ayrı hesap oluşturabildiğiniz gibi, dil öğrenmek için her zaman kullandığınız hesabınızın ayarlarını değiştirmek istemezseniz, yeni bir profil oluşturarak bu profili sadece dil öğenmek için kullanabilir ve ayarlarını o dile göre yapabilirsiniz. 

Kaynak: https://pazarlamasyon.com/netflixle-6-adimda-yabanci-dil-ogrenme-rehberi/