Markaların müşterileri ile temas ettiği önemli noktalardan birisi de ürünlerin ambalaj tassarımları. Markalar hakkında mesaj vermek ve ürünler ile tasarımı eşleştirmek, müşteriler ile markalar arasında önemli bir ilişki aktörü olarak yer alıyor. Fast food sektörünün iki güçlü temsilcisi McDonald’s ve Burger King’de bunu bilen ve zaman zaman ambalaj tasarımlarında trendlere uyum sağlayan markalar. Her iki marka da logo ve ürün odaklı yeni ambalaj tasarımlarını ortaya çıkarırken, müşterilerinden de farklı tepkiler aldı.

McDonald’s markasının yeni ambalaj tasarımına bakıldığında ürün içeriklerine yönelik bir tasarım anlayışına sahip olduğu görülüyor. Ürüne özel ambalajlar tasarlayarak, kişilerin içerideki ürün ile ilgili daha net bilgiye sahip olması hedefleniyor. McDonald’s patates kutularına patates görselleri yerleştirmiş, burger kutularına da burger çeşitlerine göre hem ürün adı yazan hem de ürün içeriğini temsil eden görseller eklemiş. Bu kurgu ile daha renkli ve canlı bir tasarıma sahip olan McDonald’s, fast food ürünleri ile ilgili olan olumsuz algı gelişimlerini de önlemeyi amaçlamış. Daha çekici ve renkli bir görünüm ile ürüne olan ilgili ambalajından başlayan McDonald’s, özellikle genç müşteriler için bir bağlantı noktası yaratıyor.

McDonald’s’ın aksine, Burger King ise daha sade bir ambalaj tasarımına yönlenmiş durumda. Marka beyaz bir zemin üzerine renkli şekilde ürün adını yazarak ambalaj tasarımı hazırlamış durumda. Bu strateji ile müşterinin ambalaja değil, ürüne odaklanmasını ve daha tanımlayıcı bir tasarım yaratılması amaçlanmış. Ayrıca, Burger King bu tasarım ile daha retro bir görüntüye sahip olurken, burada sembolün de kullanımında farklılaşma sağlamış.

Kaynak İçin Tıklayın.