Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı s0zLdo3AgtwqqcDciqvw10leZaCK59Z9uxzHEpNa_fyMUpdlRMU6qjR3WoHzsWjoyRWUBL_k9vX5c_nNvtUa-5p8sqcdeZ-oMu_ZQErvlu59tHsv2NgA_rOm7UGFzd0AtLEGGO4n

Dünyada virüsün de yayılması ile toplumun küresel ısınma ve karşılaşacağımız sonuçlar konusundaki farkındalığının çok daha arttığı bu günlerde markaların sürdürülebilirlik çalışmalarının günden güne arttığını biliyoruz. Artık yapılan çalışmalar kurumsal sosyal sorumluluk faaliyeti olmaktan çıkıp, tamamen dünyanın bu yönde değişmesini hedefleyen amaçlar doğrultusunda ilerliyor. Sık sık topluma iklim değişikliği krizini hatırlatacak kampanyaların yapılması dışında, plastik üretimi yerine geri dönüşümlü olarak plastiğin değerlendirilmesi, plastik yerine kağıt veya karton tercih edilmesi gibi yenilikler karşımıza çıkıyor.

Geçtiğimiz aylarda atık plastiklerden oluşturulan tuğlalar, Starbucks’ın  plastik pipet yerine kağıt pipet kullanmaya başlaması gibi güzel değişimlerin ardından şimdi de dünyanın en büyük markalarından biri olan Coca-Cola bu konuda büyük bir adım atıyor.

1892 yılında kurulan bir şirket olan Coca-Cola, 1894 yılından bu yana ürünlerini cam şişe, pet şişe ve plastik şişeler ile satışa sunmuştu. Fakat 2021 yılının gelmesi ile, Coca-Cola plastik kullanımını azaltmaya yarayacak çok önemli bir adım attı. Sürdürülebilir ambalaj kullanımına geçeceğini duyuran Coca-Cola, yüzde yüz geri dönüştürülebilecek olan kağıt şişeleri test ettiğini açıkladı. Şirket, World Without Waste (Atıksız Dünya) vizyonu ile 2030 yılına kadar ürettiği bütün kağıt şişeleri tamamen geri dönüştürmeyi hedefliyor.

Danimarkalı bir şirket olan The Paper Bottle Company (Paboco) tarafından tasarlanan şişeler henüz Macaristan’da test edilme sürecinde. Coca-Cola, şişelerin denenmesine 2.000 şişe ile başlanacağını ve ilerleyen günlerde online satışının da yapılacağını duyurdu. Plastik şişeler kadar dayanıklı olması hedeflenen kağıt şişeler, özel bir teknoloji ile üretiliyor. Malzemesi biyo-bazlı olan şişelerin içeceği tutan kısmı geri dönüştürülebilir bir plastikten oluşurken, aynı zamanda kapakları da bu plastik ile üretiliyor ve şişelerin dış kısmındaki kağıt ise karbondioksit, oksijen ve sıvıya dayanıklı şekilde tasarlanarak en az bir plastik kadar sağlam hale getiriliyor.

Coca-Cola kağıt şişe tasarımının reklam filmini buradan izleyebilirsiniz.

Kaynak: https://sagliklimarkalar.com/saglikli-markalar/coca-cola-geri-donusturulebilir-kagit-sise-tasarladi/

https://www.campaigntr.com/coca-cola-surdurulebilir-yeni-kagit-siselerini-test-ediyor/