Bildiğimiz gibi ülkemizde ilk zamanlarda önyargı ile kullanılmaya başlanan TikTok uygulaması, Covid-19 virüsünün geçtiğimiz mart ayında ülkemizde görülmesi ile sosyal medya uygulamalarına artan ilgiden dolayı daha çok kullanılmaya başlandı. Evde geçirilen zamanlarda birçok kişi günlük yaşamlarını eğlenceli videolar ile paylaştı ve Türkiye’de kullanıcı kitlesini büyük ölçüde genişletti. Başlattığı akımlar ile TikTok videoları çoğu zaman Instagram’da da paylaşılarak daha çok beğeni toplamaya devam ediyor.

Çoğu ülkede Instagram, Twitter, Facebook gibi popüler uygulamalardan daha çok ve her yaştan kullanıcıya sahip olan TikTok, kendini günden güne geliştirerek artık sadece eğlenceli video çekme uygulaması olmaktan çıkarak, zaman zaman reklam, e-ticaret ve sosyal sorumluluk faaliyetlerine de bünyesinde yer veriyor. En son olarak başlattığı kampanya ise, #podyumyürüyüşü etiketi ile TikTok kullanıcılarını moda dünyasına davet ediyor.

Son zamanlarda dijital defileler için de çok önemli hale gelmeye başlayan TikTok, bu sefer daha önce yapmış olduğu Moda Ayı’nın ikincisi düzenliyor. 26 Şubat’ta başlayan ve 18 Mart’a kadar sürecek olan bu kampanyada dünyanın her yerinde yapılan moda haftaları dijital platforma taşınarak TikTok kullanıcılarına defile heyecanını yaşama fırsatı sağlanacak.  Dünyaca ünlü moda markalarının ve tasarımcıların en moda fikirlerini paylaşacağı kampanya, #podyumyürüyüşü hashtagi ile yürütülecek ve TikTok kullanıcıları da izledikleri defilelerdeki en beğendikleri tasarımcıların makyaj ve stil görünümlerini kendilerine uyarlayıp paylaşarak yaratıcılıklarını sergileyebilecekler.

Kullanıcılar kampanya boyunca defilelerin canlı yayınlarını @Fashionweek, @MADE, @NYFW TikTok hesapları üzerinden takip etme şansına sahipler. Fransız Haute Couture ve Moda Federasyonu (FHCM) ile birlikte çalışan TikTok, moda evlerinin yaratıcılığını sergileyerek yeni tasarımcılara kendilerini göstermeleri için ışık tutacak.  18 Mart’a kadar sürecek olan Moda Ayı, ABD’li oyuncu Frankie Jonas’ın yapacağı bir canlı defile ile sonlanacak.

TikTok Moda Ayı defile ve canlı yayın programı:

22 Şubat: Tan France ile ‘Benimle Hazırlanın’ yayınında makyaj ipuçları

3 Mart: Ünlü moda bloğu yazarı @Bryanboy ile ‘Moda ve İfade Keyfi ‘

8 Mart: Balmain Defilesi

9 Mart: Dr.Pimple Popper olarak bilinen ünlü dermatolog Sandra Lee ve cilt @Yayayayoung ile ‘Cilt bakımı temalı ASMR yayını’

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/sosyal-medya/modanin-nabzi-hizlaniyor-tiktok-tiktok-tiktok/