Toplumun ve markaların belirli uğraşları sonucunda ihtiyaç sahiplerine yapılan bağışların her geçen gün arttığı günlerde, ECE Türkiye ve Help Steps işbirliği ile bağış yapanların sağlığını da düşünen bir projeye imza atılıyor.

Covid-19 salgını ülkemizde bir senedir toplumumuzu her geçen gün her alanda zorlamaya devam ediyor. Özellikle en çok zorlandığımız konulardan biri uzun zamandır hareketlerimiz kısıtlı bir şekilde zaman geçirmemiz oldu. Her yaştan insan hareketsizliğin getirdiği sonuçlardan etkilenirken, diğer büyük bir sorun ise ekonomik anlamda neredeyse her yaştan insanın zorluklar yaşamasıydı. Bu iki önemli konuda, ECE Türkiye ve Help Steps’in geliştirdiği sosyal sorumluluk alanında çok yararlı bir faaliyet olacak olan bir proje ile hem ihtiyaç sahiplerine bağış desteği sağlanacak, hem de bağışta bulunmak isteyenlerin sağlıklı yaşamı desteklemek amaçlı yürümeleri onların da bağış yaparken kazançlı çıkmalarını destekleyecek.

Bu bağış projesine katılmak isteyen IOS ve Android kullanıcıları, Help Steps uygulamasını ücretsiz olarak cihazlarına indirdikten sonra, normal yaşantılarına ve yürüme tempolarına cep telefonları ceplerindeyken rahatça devam edebiliyorlar. Projeye katılan kişilerin adımları, telefonlarına indirdikleri Help Steps uygulamasında kendiliğinden birikiyor ve burada tek yapılması gereken, gece saat 00:00 olmadan bu uygulamayı açarak oradaki ‘’adımlarını HS’ye çevir’’ seçeneğine tıklamak. Bu sayede kullanıcıların bütün gün yürüyerek Help Steps uygulamasında biriktirdikleri adımlar HS puanlarına dönüşüyor ve bu puanlar ihtiyaç sahiplerine, sivil toplum kuruluşlarına uygulama sayesinde bağışlanabiliyor.

‘’Attığımız Her Adımda İyilik Var!’’ projesinin duyurusu sosyal medya ve alışveriş merkezlerinde yapılacak. Help Steps uygulamasını yükleyenler, AVM kodlarını girerek projeye destek sağlayabilecek. Günlük TL karşılığında hesaplanacak olan biriken adımlar her kullanıcının kendi Help Steps uygulamasında bulunacak ve herkes ne kadar bağış yaptığını görme imkanına sahip olacak. Ayrıca kullanıcılar hangi kuruma bağış yapmak istediklerini kendileri seçecekler. Kızılay, AHBAP, TEGV ve birçok sivil toplum kuruluşuna direkt olarak bağış gönderimi yapılabilecek.

Kullanıcıların Help Steps uygulamasını indirdikten sonra bu AVM kodlarını girmeleri gerekli;

Marmara Park MARMARA2021

Aqua Florya AQUA2021

TerraCity TERRACITY2021

Antalya Migros AVM AMIGROS2021

Park Afyon PARKAFYON2021

Kaynak: https://sagliklimarkalar.com/haberler/kss/ece-turkiye-help-steps-ile-adimlari-iyilige-cevirecek/