Twitter, geçtiğimiz Ocak ayında kullanıcılarının kendi haber bültenlerini oluşturabilmesini ve hatta bunun üzerinden para kazanabilmelerini sağlayan bir platform olan Revue’yü satın almıştı. Özellikle Twitter’ı haber yapma ve ulaştırma amacıyla aktif kullanan gazeteciler, iletişimciler ve içerik oluşturan kişiler için Revue platformunun çok işlevsel bir platform olacağını söyleyebiliriz. Ayrıca Twitter Revue’yü satın aldığında, insanların ilgi alanları konusunda haberlere ulaşması için bu platformun çok yararlı olacağı açıklamasını yapmıştı ve bu sayede de Revue’da içerik oluşturanların para kazanmasına da yardımcı olunabileceğini açıklamıştı. 

Twitter, Ocak ayından bu yana ABD ve Hindistan’da Revue entegrasyonunu başlattığı gibi, geçtiğimiz günlerde Türkiye’de de kullanıma açtı. Henüz test edilme aşamasında olan bu platformu kullanabilmek için ilk olarak Twitter anasayfamda girdiğimizde sol yan tarafta bulunan keşfet, bildirimler, mesajlar, profil gibi seçeneklerin en altında bulunan ‘’daha fazlası’’ seçeneğine tıklıyoruz ve haber bültenleri kısmına geliyoruz. Oradaki ‘’daha fazlasını keşfet’’ seçeneği ile Revue’nün sayfasını açarak ücretsiz bir şekilde haber bülteni yazısı başlatabiliyoruz. Yeni başlayanların bilgilendirilmesi amacı ile site, kullanıcılarını Revue ile ilgili bir blog yazısına yönlendirdikten sonra kolayca bülten oluşturabilme imkanı sunuyor. Ücretli abonelik seçeneği de olması, daha fazla kitleye hitap etmeyi sağlıyor. 

Bu özellik henüz bütün kullanıcıların hesaplarında güncellenmiş durumda değil ve bütün kullanıcılarda açılıp açılmayacağı henüz bilinmiyor fakat şirket, içerik yayıncıları ve yazarların daha fazla paylaşımda bulunabilmesini ve etkileşimlerin artmasını sağlamayı, ayrıca yayın yapanların bu sayede para kazanmasını amaçlıyor. Yakın zamanda Twitter’ın bahşiş bırakma, profilleri kişiselleştirme ve atılan tweetleri geri alma gibi seçeneklerinin olduğu ücretli özellikler üzerinde de çalıştığını biliyoruz. Sosyal medya mecralarında ücret ödeme döneminin arttığı bu son zamanlarda, Twitter da bu mecralara dahil oluyor.

Kaynak: https://webrazzi.com/2021/02/15/twitter-revue-entegrasyonunu-turkiye-de-de-test-etmeye-basladi/