Evden çalışmak halkla ilişkiler sektöründe olanlara bir çok zorluk getirdi, bunlardan biri ise çalışmak için uygun alanı bulmak. Halkla ilişkiler çalışanları hem profesyonel hem kişisel ihtiyaçlarını karşılayabilsinler diye evden çalışmak üzerinde yapılmış bir araştırma üzerine yoğunlaştık ve halkla ilişkiler profesyonellerine bir evi nasıl home office olarak düzenleyebileceğimiz konusu danışıp onlardan birkaç ipucu aldık. 

Doğru Ekipmana Yatırım Yapın

PR Agency One yöneticisi James Crawford “Evden çalışmak artık geçici bir olay değil ve geçtiğimiz 10 ay boyunca takımlarımızın birbirlerinden bağımsız bir şekilde etkili ama birliktelik hissini ve bir topluluk olduğumuz gerçeğini unutmayacak bir şekilde çalışmaları için bir yol bulmak zorunlu hale geldi.

    Takımımızın rahat bir çalışma alanı oluşturabilmesi için yeterli kaynağı olması bizim için çok önemli, özellikle takımımızda kiralık bir evde ya da bir ev arkadaşı ile yaşayan birileri varsa. Bu problemden yola çıkarak her çalışanımıza evden çalışma bütçesi verdik. Bir çalışanımız evde çalıştığı ortamı daha verimli hale getirmek için bir masa almak isteyebilir ya da sadece kırtasiye malzemelerine ihtiyacı olabilir. Bu gibi durumlarda çalışanlarımızın kullanabileceği bir bütçe yarattık ki ekibimiz evde çalıştıkları ortamda daha rahat edebilsin. 

    Halkla İlişkiler müşteri ile yüz yüze olmanız gereken bir sektör ve bu yüzden bizim kendimizi profesyonel ve etkileyici bir şekilde sunmamız çok önemli. Hiçbir şekilde rahatsız edilmediğimiz kurumsal ortamı evde yaratmak pek mümkün olmasa da, daha profesyonel ve daha kaliteli bir görünüme ulaşmak amacı ile yeni kamera uygulamaları ve ses ekipmanları kullanıyoruz. Gazetecilerle görüntülü görüşmeler yapmaktan, müşterilerimizden son bilgileri almaya, muhtemel müşterilerimizi yakalamak için uzun süreli, iyi intiba bırakacak bir şekilde görünmemiz hayati bir önem taşıyor.”

Yerini Değiştirin

Browser Media müşteri hizmetleri yöneticisi Ali Cort “Ev-ofislerin sorunu sabit olmaları. Bütün gün tek bir yerde oturup çalışmak durumunda kalıyoruz. Ofiste çalışırken aynı şey geçerli değildi, birbirimizin masasına uğrar, toplantı odasında beyin fırtınası yapar, kahve makinasının etrafında sohbet ederdik. Sürekli aynı odada oturup aynı dört duvara bakarak yaratıcı olmak pek mümkün değil, bu yüzden benim önerim, bir çalışma alanına sahip olmak kullanışı olsa da, eğer elinizde böyle bir imkan varsa evin başka yerlerinde de çalışın. Bir saat mutfakta bir saat salonda olsa bile farklı ortamlarda bulunmak benim beynimin çalışmasını sağlıyor. 

Alanınızı Kişiselleştirin

Wall nuts Murals yöneticisi Stephanie Masters “Bir kaç kısa hafta içerisinde Covid-19 birçoğumuzun hayatını alt üst etti. 

Ofis çalışanlarının çoğu için, optimize edilmiş ofis ortamları sıkışık masalara, yüz yüze olan görüşmeler pikselleşmiş zoom görüşmelerine dönüştü.

Kendi grafik tasarım ve duvar resmi tasarımı işimi yönettiğim için, evdeki fazladan yatak odasına tamamen aydınlık ve ilham verici bir ofise dönüştürdüm. Bu “ofis” içerisinde bulunmaktan mutlu olduğum, kendimi iyi hissettiğim ve sadece beni ya da markamı yansıtan bir otam olmakla kalmayıp aynı zamanda sürekli artam zoom görüşmeleri için göz alıcı bir arkaplan oldu.

Kendi yarattığım duvar resmi insanlara nasıl yardım edebileceğimin bir göstergesi olması dışında, bir buz kırıcı oldu aslında. Görüşmelerde konu direkt arkamdaki duvar resminden açılıyor ve iyi bir şekilde konuşmaya başlayabiliyoruz. Şu an rahatlıkla söyleyebilirim ki ofisim evimdeki en iyi oda!” 

Zoom Görüşmeleriniz İçin 3 Güzel Taktik!

  1. Müşterilerinizin Ürünlerine Göz Önünde Tutun

Park PR kurucusu Claire Russell “Yıllardır evden çalışıyorum ve evimde kendime ait ayrı bir ofis alanım olduğu için çok şanslıyım. Ev-ofisimde müşteri ürünlerinin örnekleri olmasına alışıktım fakat bu alanı daha profesyonel görünmesi ve arka planda müşterilerimin ürünlerinin görünmesi için adapte etmem gerekiyordu!”

  1. Arka Plana Odaklanın 

Bir halkla ilişkiler ajansı olan The Brand Whisperer yöneticisi Siena Clarke zoom görüşmelerinde arka planın önemini şöyle anlattı; “Evde çalışırken ilk üç önceliğim rahatlık, ‘zoom becerisi’ ve dikkat dağıtacak hiçbir şey olmaması. Pandeminin ortasında olsak bile halkla ilişkilerin ana konusu hala network oluşturmak ve insanlarla iletişimde olmak. Bu sebeple zoom arka planımın dikkat dağıtmayacak ve değişiklik olmayacak (açılan kapanan kapılar) olduğundan emin olmaya çalışıyorum. Maalesef ki sanal sahiller kullanmıyorum, sadece üzerinde akılda kalıcı bir tablo olan boş bir duvar.

  1. Aydınlatma Konusunu Unutmayın

Siena Clarke “İlk karantina döneminin başlamasına yakın diz üstü bilgisayarımın üzerine tutturabildiğim bir ışık aldım, böylelikle görüntülü görüşmelerde yüzüm iyi bir şekilde ve doğru şekilde görünecek (bazı ışıklar çok sert beyaz ve aydınlattığı şeyi gerçekten çok kötü gösterebiliyor). İnanın bana, minik bir ışık almak kesinlikle çok fark yaratacak.”

Kaynak için tıklayın.