Yaratıcı bir kampanya ve ya marka fikri yaratmak bir firmanın başarıya ulaşması için en kritik faktörlerden biridir ve son bir yıldır devam etmekte olan Kovid salgını, markaları değişik stratejiler ve kampanyalar üretmeye zorladı. Binlerce firmaya ilham verebilmesi için Ad Age tüketiciler tarafından çok beğenilen 5 yaratıcı fikri açıkladı.

Son dönemdeki en başarılı kampanyalar arasında düşük tarifeli hizmetleri ile tanınan EasyJet var. Salgın döneminde EasyJet, azalan uçuş seferleri sırasında tüketicileri tarafından unutulmamak için Taylor Herring ile yaptığı ortaklaşa kampanya ile çocuklara pilotları aracılığı ile eğitim vermeye başladı. Bu aktivite ile çocuklar eğlenerek uçaklar ile ilgili bilgiler öğrenirken, aileler ise kendilerine vakit ayırma şansına erişiyor.

Bir başka yaratıcı kampanya fikri ise McDonald’s tarafından geliyor. Bir kampanyanın hem minimaliz hem de oldukça etkili olduğunu gösteren kampanyada McDonald’s’ın hemen tanınan ikonik “altın kemeri” tüketicilere günün her saatinde lezzetli siparişler verebileceğini gösteriyor. Son olarak Heinz Ketçap, tüketicilerin sabrını test ederek marka değerini ve ne kadar sevildiğini test ediyor. Markanın web sitesinin yüklenmesi yaklaşık 57 dakika süren bu aktivitede, sabırlı Heinz Ketçap severler eğer sitesinin yüklenmesinin sonunu görebilirlerse, Heinz’dan çeşitli hediyeler kazanma şansını yakalıyorlar.

Kaynak icin  tıklayınız.