Ne yazık ki her organizasyon gerçek bir söz ustasına sahip olamaz. Halkla ilişkiler uzmanlarının gerçekten yardım edebileceği yer burasıdır. Gazetecilerin gelen kutularına sızan bu kadar çok içerikle unutulmaz bir basın bülteni oluşturmak zor olabilir. Unutulmaz bir alıntı eklemek okuyucuları yollarında durdurabilir ve onları hikayeye daha yakından bakmaya teşvik edebilir.

“Bir basın bülteninde iyi bir alıntı yapmanın önemi küçümsenemez – gönderdiğiniz yayına bağlı olarak, alıntı bülteninizin basılan tek kısmı olabilir,” diyor içerik pazarlama kıdemli müdürü Amy Lecza G2.

• Cesur İfadeler: Bir lider tarafından yapılan kışkırtıcı bir açıklama veya tahmin, okuyucuyu daha fazlasını öğrenmeye ikna edebilir.

Örnek: “Walt Disney’in 50 yıl önce Snow White’ın piyasaya sürülmesinden bu yana animasyondaki en büyük ilerleme olduğuna inanıyoruz.” – Steve Jobs, Pixar’ın “Oyuncak Hikayesi” nde.

• Boş İfadeleri Atın: Bir CEO veya direktörün yeni bir sürümden veya işe alınmasından memnun olduklarını söyleyen bir cümle tam olarak haber değeri taşımaz. Önemli gerçeklere bağlı kalın.

Örnek: X CEO’su, “Carrot Town mağaza ailesinin bir parçası olmaktan heyecan duyuyoruz” dedi.

• Yetki Kullanın: Bir “sözcü” kullanmak yerine, mümkün olduğunda her zaman bir şirket uzmanından veya yetkilisinden alıntı yapın.

Örnek: “Çalışmalarımızda, yeni elektrolit içeceği, seçilen 20 sporcumuz arasında enerjide yüzde 50’lik bir artış gösterdi,” dedi X Enstitüsü araştırma başkanı Dr. Kelly Face.

• Daha İyi Sorular Sorun: Bir muhabir gibi düşünün. Konunuzdan daha iyi bir alıntı istiyorsanız, daha iyi sorular sorun. İnsani bir düzeyde düşünün. Hedef kitlenizin bilmesi gereken en önemli şeyler nelerdir?

Örnek: Sunshine Bölge Okulları müdürü Jane Doe, “Okulumuzun yeniden açılmasını kendi ebeveyn perspektifimizden düşündük,” dedi. “Kızımın günlük derslerine ve aynı zamanda sağlığına ihtiyacı var.”

• Buzzwords’ten Kaçının: Sektör jargonunu ve klişelerini (paradigma kayması, pivot, sinerji) görmek, birçok okuyucunun, özellikle de belirli bir sektörü işleyen gazetecilerin gözlerinin kaymasına neden olacaktır. Gerçek, konuşma tonundaki alıntılar iyi iş çıkarır. Ve bir kısaltma veya jargon kullanırsanız, onu tanımladığınızdan emin olun. Sizin dünyanızda herkes yaşamıyor.

Örnek: “Videoya dönmeyi seçtik” yerine Başkan John X, “Makalelerimizin organik aramasındaki yüzde 23 düşüş nedeniyle, yeni kullanıcıları ikna etmek için bir video stratejisi oluşturduk” dedi.