Son günlerde çok popüler olan ve kısa sürede milyonlarca kullanıcı elde eden Clubhouse, adından her geçen gün bahsettirmeye devam ediyor. Sadece canlı sohbet odaları özelliği olması onu değişik ve cazip kılarken, bildiğimiz üzere bu canlı sohbetler yalnızca sesli olarak yapılabiliyor. Bu konudaki ilk adım ise Clubhouse için Migros’tan geldi.

Migros, çarşamba günleri Clubhouse’da yaptıkları sohbet buluşmaları için engel tanımayan bir yeniliğe imza attı. Artık işitme engellilerin de Clubhouse kullanabilmesi ve Migros’u bu uygulama üzerinden takip ederek sohbetlere dahil olabilmeleri için, sohbetleri kullanıcılarına işaret dili ile Migros Tv ve YouTube kanalı üzerinden aktarmaya başladı.

3 Mart akşamı, çoğunlukla evde geçirdiğimiz günlerde gıda imhalarının artması ve atıkları azaltmak için neler yapılabileceğinin konuşulduğu ve Ekolojik Yaşam Uzmanı Erkan Şamcı ve Migros Ticaret A.Ş. Ürün Güvenliği ve Çevre Yönetimi Grup Müdürü Serpil Ürek’in katıldığı sohbet, ilk defa işaret dili ile Migros Tv ve Migros YouTube kanalında yayınlandı. Bu yeniliğin üzerine şirket, Clubhouse sohbetlerinin insanlar tarafından çok ilgi görmesi nedeniyle, engelli veya engelsiz herkesin bu sohbetlere katılabilmesi için yeni çözümler hedeflediğini de belirtti.

Engelsiz yaşam adına Clubhouse uygulaması için atılan bu ilk adımın diğer şirketler tarafından da uygulanarak, toplumun her kesiminin eşit şartlarda bu tür olanaklardan yararlanabilmesini umuyoruz.

Kaynak: https://pazarlamasyon.com/migrostan-bir-ilk-artik-clubhouseu-isitme-engelliler-de-takip-edebilecek/