McDonald’s Türkiye’nin 8 Mart’ta gerçekleşen mobil uygulama ve internet sitesinden olan satış gelirlerini AÇEV’e bağışladı.

McDonald’s Türkiye, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’nde önyargıların önüne geçmek ve kız çocuklarının hayatı güvenle öğrenebilmeleri için Anne Çocuk Eğitim Vakfı (AÇEV) ile işbirliği yaptı. McDonald’s Türkiye’nin internet sitesi ve mobil uygulamasından 8 Mart tarihinde yapılan bütün satışların gelirini AÇEV’e bağışladı.

Kampanyanın reklam filminin ana mesajı olan “Erkek işi değil, herkesin işi” mesajı ile kadınlara yönelik olan önyargıların farkına varmamız sağlanıyor.

Fırsat eşitliğinin erken yaşlarda başlaması gerektiğini söyleyen McDonald’s Türkiye Pazarlama Direktörü Elif Göktaş, yapılan işbirliğini “Dünya Kadınlar Günü’nde cinsiyet eşitliği konusundaki farkındalığın çocuklukta verilen eğitimle temel bulacağına inancımız doğrultusunda AÇEV’e bağış yapmaya karar verdik. Arzumuz, kız çocuklarının eşit haklarla büyüdüğünü görmek. Bugün ‘ben buradayım’ diyen herkesle birlikte iyiliği yayacağız” sözleri ile özetledi.

Kaynak: https://mediacat.com/mcdonalds-turkiye-ve-acevden-isbirligi/