2020 nihayet sona erdi ve çoğu kişi için bu bir rahatlama hissiyatı uyandırdı. Dijital pazarlamacılar, yıla 2020’yi deneyimledikleri gibi başladıklarından, en son, beklenmedik küresel olaya tepki olarak tüm çevrimiçi stratejilerini değiştirmeye hazır olduklarından, rahatlamak için neredeyse hiç zaman bulamadılar. Çevik ve uyarlanabilir kalmanız ve öngörülemez olana hazırlanmanız için önemli hatırlatmanın yanı sıra, dijital pazarlamacıların ve sosyal medya yöneticilerinin önümüzdeki 12 ay için düşünürken akıllarında tutmaları gereken birkaç tahmin ve eğilimler:

1. Influencer ve kullanıcı tarafından oluşturulan içerikteki artışın devam etmesini bekleyin.

Mağaza içi alışverişlerde ve yüz yüze etkinliklerde büyük bir düşüşün yaşandığı ve bazılarının tamamen durduğu bir yıldan sonra toparlanmaya başladığımızda, tüketiciler ürün önerileri, tarifler, sanal egzersizler ve gerçekten her şey için etkileyicilere güvenmeye başladılar. Online influencer’lar, oldukça etkili içerik oluşturuculardır ve yüz yüze etkinlikler (umarız) 2021’de yeniden toparlanmaya başlasa bile, markaların dijital pazarlama stratejilerinde önemli bir rol oynamaya devam edecekler. Bu çevrimiçi kişilikler, arzulamaya devam edecek takipçiler oluşturdu. Influencer bir marka tarafından destekleniyor olsa bile güvenilir bir bilgi kaynağı olarak insan tarafından oluşturulan içerik. Aslında, pandemi başladığından beri tüketicilerin% 84’ünün internetten alışveriş yaptığı göz önünde bulundurulduğunda, gönderi içinde satın almak için basit bir “yukarı kaydırma” ile bir ürünü tanıtmak geleceğin yolu.

Anlamlı içerik yaratanlar sadece etkileyiciler değil. Çevrimiçi kullanıcılar sosyal medyada seslerini bularak can sıkıntısını ve sosyal etkileşim eksikliğini gidermeye devam ettikçe, normal, sıradan insanlardan kullanıcı tarafından oluşturulan içerik bu yıl da gelişmeye devam edecek. Salgının ilk birkaç ayında Instagram’da canlı yayın % 70 arttı ve bu eğilim muhtemelen devam edecek.

Sonraki Adımlar: Çevrimiçi etkileyicilerin pazarlama hedeflerinize nasıl uyduğunu anlayın ve ardından kuruluşunuz için doğru etkileyicileri belirlemeye çalışın. Herkes için bir etkileyici vardır. Markaların sadece uygunluklarını bulmak için zaman ayırmaları gerekiyor. Kullanıcı tarafından oluşturulan içeriğe gelince, markalar bu trendden yararlanmalı ve ürünlerini veya hizmetlerini organik olarak tanıtmaya yardımcı olan tüketicilerle bağlantı kurmalıdır.

2. Sosyal dinleme, içeriği ve mesaj gelişimini yönlendirecektir.

2020 olayları, küresel sağlık krizi, ırksal adaletsizliğe karşı bir hareket, yaygın çevre felaketleri gibi pek çok kişinin asla ele almak zorunda kalmadığı sorunlarla karşı karşıya kaldıklarından, markaların sürekli olarak çevrimiçi mesajları değiştirme veya yeniden değerlendirme ihtiyacı duymasına neden oldu – liste devam ediyor. Markalar, bu konularla ilgili çevrimiçi konuşmalara katkıda bulunma baskısını hissederken, genellikle tepkisel mesajlar yetersiz kaldı ve gerçek bir mesajdan çok bir çoğunluk tepkisi gibi hissedildi. Bununla birlikte, birçok marka dersini aldı ve 2021, marka yöneticilerinin sohbetlerde bir markanın sesine ihtiyaç duyulup duyulmadığını veya bunun istenip istenmediğini belirlemek için çevrimiçi konuşmaları takip etmelerine yardımcı olacak araçlara zaman ve yatırımla birlikte sosyal dinleme yılı olacak. Marka yöneticileri, ilgili trend konularını izlemenin ötesinde, izleyiciler için neyin önemli olduğunu dinlemek ve belirlemek için zaman ayırmalı, ardından mesajlarını uyumlu olacak şekilde ayarlamalıdır. Hootsuite’in son Sosyal Eğilimler anketi, ankete katılanların% 66’sının son 12 ayda kuruluşları için sosyal dinlemenin değerinin arttığını iddia ettiğini gösteriyor.

Bu eğilim hem organik hem de ücretli içerik için geçerlidir. Markalar kitlelerini daha iyi dinlemeye başladıkça, daha özelleştirilmiş reklamlar oluşturabilecek ve tüketicilerin mevcut inanç ve davranışlarına uyum sağlayabilecekler. Sonraki Adımlar: Sosyal dinleme, Talkwalker gibi araçlarla daha kolay ve daha etkili hale getirilir, ancak aynı derecede önemli olan, iyi bir iş yapmak için zaman yatırımıdır. Inspire PR Group, önemli konuşmalardaki değişimlerin 7/24 gerçekleştiğini bilerek, müşterilerimiz için çevrimiçi konuşmaları izlemek ve Talkwalker aracılığıyla trendleri analiz etmek için günlük olarak zaman ayırır. Markaların ayrıca ortaya çıkan bir sonraki sorun için yerinde bir sosyal medya yanıt planı olmalıdır, bu nedenle pazarlama ve halkla ilişkiler ekipleri, olumsuz yansımaları olabilecek planlanmamış bir tetik tepkisine başvurmak yerine tepki vermek için kasıtlı adımlar atmaya hazırdır.

3. Instagram reklamlarında artışa dikkat edin.

Instagram 2020’de gösteriyi çaldı. Instagram’ı her ay kullanan 1 milyardan fazla insan ve platformda en az bir işletmeyi takip ettiğini iddia eden Instagram hesaplarının% 90’ı ile, Instagram’ın reklam erişiminin 2020’nin 4. çeyreğinde diğer tüm sosyal medya platformlarını geride bırakması şaşırtıcı değil. Video içeriği sosyal medyada uzunca bir süredir kral olmuştur ve geçici içerik, son yıllarda o kadar büyük bir sıçrama yaptı ki Instagram kalabalıktan sıyrılmak zorunda kaldı. Son zamanlarda, tüketicilerin platformu kullanma biçiminde önemli bir değişiklik oldu. Daha önce ağırlıklı olarak arkadaşların fotoğraflarını görmek ve komik memleri keşfetmek için bir mekan olarak hizmet ederken, Instagram artık markaların potansiyel müşterilere ulaşabileceği bir yer olarak hizmet veriyor. Bir Facebook anketi, Instagram kullanıcılarının% 83’ünün platformda yeni ürün veya hizmetler keşfettiğini ve% 87’sinin Instagram’da ürün bilgilerini gördükten sonra harekete geçtiğini söyledi. Daha ilginç olan ne? Instagram’daki kullanıcıların yalnızca% 1’i bunu tek sosyal medya platformu olarak kullanıyor. Bu, Instagram kullanıcılarının çoğunun Facebook, YouTube, Twitter, Snapchat, TikTok vb. yerlerde de bulunabileceği anlamına gelir. Tüketicilere birkaç farklı platformda ulaşmak isteyen pazarlamacılar için Instagram’dan daha iyi bir başlangıç ​​noktası yoktur.

Sonraki Adımlar: Instagram reklamlarında yeniyseniz, ilk adım nasıl çalıştıklarını ve ne kadara mal olduklarını öğrenmektir. Facebook gibi markanızın işletme hedeflerine ve harekete geçirici mesajlara bağlı olarak kullanılabilen farklı reklam seçenekleri vardır. Instagram reklamları zaten dijital pazarlama stratejinizin bir parçasıysa, bir adım öndesiniz demektir. Birçok pazarlamacı, Instagram’ın Temmuz ve Eylül 2020 arasında yeni kullanıcılarda en büyük artışı gördüğünü ve yükseliş eğilimini sürdürdüğünü göz önünde bulundurarak, önümüzdeki 12 ay içinde Instagram reklam bütçelerini artırmayı öneriyor.

Kaynak için tıklayınız.