TikTok ile etkileşim bu sezonun anahtarı. Ancak hata yapmadan ve trollenmeden önce, nasıl başarılı olacağınızı öğrenin. Dünyada 2 milyar, Türkiye’de ise 30 milyon kullanıcı hergün TikTok’ta saatler geçiriyor. Uygulama bağımlılık yapıcı olabiliyor. Mizah, maceralar, drama ve çözümlerle dolu. TikTok olmadan, kırılan fermuarları nasıl hızlı bir şekilde tamir edeceğimizi, brie pişirmeyi veya vahşi atlarla yürüyüş yapmayı bilemeyebiliriz. Maalesef bazı markalar TikTok’tan gerektiği gibi yararlanmıyor. (Hayır, yalnızca reklam yayınlamak sayılmaz.)

TikTok kullanıcıları çoğunlukla genç, genellikle Gen Z. Akranlarından gelen özgünlüğü, eğlenceyi ve dürüst incelemeleri seviyorlar. Mükemmelliği istemiyorlar veya markaların sattığını hissetmek istemiyorlar ve müşterilere veya çalışanlara kötü muamele edildiğinde nefret ediyorlar. TikTok’u gerektiği gibi kullanamaz veya ona yanlış yaklaşırsanız sorun yaşarsınız. Markaların TikTok’ta başarı elde edebilmesi için bazı ipuçları burada:

Trend Vagonlarına Atlayın

Tekerleği yeniden icat etmeyin. Markanız hakkında olumlu sözler varsa, bundan yararlanın. Ocean Spray örneğine bakın. Nathan Apodaca’nın arabası bozuldu, bu yüzden Fleetwood Mac’te Ocean Spray içerken işe gitmek için bir TikTok kaykayını filme aldı. Bu öngörülemeyen an, TikTok’ta hızla sansasyonel hale geldi. Ocean Spray, daha fazla içeriğe sponsor olmak yerine videonun olumlu hissini kullandı. Apodaca’ya ivmesini sürdürürken manşetlere çıkan bir araba verdi. Bu taktik Ocean Spray hisselerinin değerini neredeyse ikiye katladı.

Dunkin, TikTok yıldızı Charli D’Amelio’nun özel içeceğini (tam yağlı süt ve üç pompa karamel) öğrendiğinde, şirket onu The Charli’yi icat etti. İçecek viral hale geldi, sınırlı bir süre için mevcuttu ve Dunkin’in uygulama indirmeleri lansmanda yüzde 57 arttı. Açıkçası, markanızın ne zaman parlayacağını tahmin etmek zordur, ancak platformu yakından izlemek ve tepki vermeye hazır olmayı planlamak şarttır.

Çalışanlardan Yararlanma

Bildiğimiz gibi, en iyi marka elçileri bazen çalışanlardır. Personeli içerik yayınlamaya ve işlerinden zevk almaları hakkında konuşmaya zorlamayın. Bunun yerine, markayı seven (ve belki de etkileyiciler olmak isteyen) çalışanları seçin. İpuçlarını ve püf noktalarını paylaşmalarını isteyin. Örneğin, Ulta Beauty çalışanları en sevdikleri ürünler hakkında videolar oluşturuyor. Ayak kilidi personeli, sneakerhead meslektaşlarının ayakkabılarını sergiliyor. Google çalışanları, harika çalışma ortamlarını öne çıkaran “Bir Google Çalışanının Hayatından Bir Gün” ü yarattı.

Herhangi bir işletme bunu yapabilir; bir Stone Cold Bakery çalışanı, HD kalitesinde harika pastalar yaparken hayat hikayelerini anlatıyor. Müşteriler, çalışanların kişisel kanallarında iyi tavsiyeler vereceğine inanıyor. Hatta bazı markalar, etkileyiciler olmak için çalışanlara para ödüyor. Çalışanları doğru ve otantik bir şekilde kullanmak, müşteri sadakati yaratır, işe alımlara maruz kalır ve insanları markanız hakkında heyecanlandırır.

Reklamlar Değil, TikToks Yapın

TikTok kullanıcıları mükemmellik istemezler – markaların doğal olmasını, mizahlarını anlamasını ve hızlı bir şekilde uyum sağlamasını isterler. Trende özgü içeriği zirveden 2-3 hafta sonra yayınlıyorsanız, alakasız kabul edilebilir, alay edilebilir ve hatta trollenmiş olabilirsiniz. Çok uğraşın ve TikTok kullanıcıları sizi çılgına çevirecek yorumlar bırakacak ve harekete geçecek. TikTok kullanıcıları diğer platformlardakilerden farklıdır. Tipik etkileyici gönderilerinden hoşlanmazlar, yani bir ürünü tutan ve işe yarıyormuş gibi davranan güzel kadınlar gibi gönderiler onların ilgilerini çekmeyebilir. Yüksek kaliteli ancak ham, etkileşimli ve kopyalanabilir bir şey istiyorlar.

Takipçiler Reklam Oluşturur

Rüya senaryosu. Şirketiniz beğenilirse, müşteriler onun elçileri olur. Bunu size bildirmeden veya izin almadan yapacaklardır. Cilt bakımı sevenler Cerave’yi savunur; moda tutkunları, kendilerini harika gösteren ve hissettiren “Zara Must-Haves” ı paylaşıyor. TikTok marka sevgisi, Aerie taytlarının neredeyse anında satılmasına neden oldu. Tüm köpekbalığı süpürgelerine yer var, ChomChom gibi daha küçük markalar ve diğerleri sadık, vokal hayranlarına sahip. Ürünlere değer veren ve onu göstermek isteyen müşteriler güçlüdür. Onları bulun, sevin ve cesaretlendirin.

Müşterileri Teşvik Edin

Ödenmemiş fırsatların ötesinde, etkileyicilerin satışlardan para kazanabileceği teşvik tabanlı etkileyici programları oluşturun. TikTok, kullanıcıların Amazon’da buldukları harika ürünleri kişisel profillerine bir bağlantıyla paylaştıkları “TikTok Yaptığı Şeyler – Amazon sürümü” ile dolu. Her satıştan nakit para kazanıyorlar. Bu taktikleri izleyen markaların TikTok’ta müşterilerine kendilerini sevdirme ihtimalleri daha yüksek.

Kaynak için tıklayınız.