PR bir ilişki işidir ve gazetecilerle ağ kurmak çok önemlidir. Halkla ilişkiler ve medya ilişkileri uzmanlarının pandemi sırasında ağlarını büyütmelerinin ve ilişkileri derinleştirmelerinin bazı yolları.

Kahve Buluşmaları

Birçoğumuz evde sıkışıp kaldığımız için, insanlar sanal temasa açık. Tüm halkla ilişkiler çabalarında olduğu gibi, toplantılarda da özgün ve kişisel olun. Özellikle şu anda, insan dokunuşu anahtardır ve başkalarına gerçek ilgi göstermek takdir edilmektedir. Bir muhabirin gönderdiği tarifle ilgili bir tweet gördünüz mü? Uzanın, bakının ve sanal bir kahve içmeyi teklif edin. Nerede tanışırsanız,  cesur olun ve 15 dakikadan sakınmayın. Bu kahve buluşmaları ​​ilişki kurmak içindir, bu yüzden insan olun ve sadece insanlarla bağlantı kurun.

Sanal Buluşmalar ve Sınıflar

Sanal bir konferansta ağ oluşturmak zor olsa da, birçok konuşmacı kişi bilgilerini paylaşmaya isteklidir. Clubhouse, MeetUp ve CourseHorse gibi platformlar, benzer ilgi alanlarını paylaşan ve bir şeyler öğrenmek isteyen kişileri bulabileceğiniz sanal sınıflar sunar. Çevrimiçi dersler ve sohbetler, ağınızı genişletme fırsatı sunar. Yaratıcı olun ve ilişki kurmak istediğiniz kişileri sizinle sanal bir sınıfa katılmaya davet edin. Örneğin, bir muhabiri sanal bir yoga seansına davet edin. Deneyim, ilişkinizi derinleştirebilir.

Özel Platformları Kullanın

Zoom son 10 aydır aile, arkadaşlar ve meslektaşları ile yapılan tüm görüşmelerden sonra, insanlar yeni yüzler görmek istemektedir. Bunu yapmanın bir yolu, Lunchclub ve Clubhouse gibi bir platformlar. Alanınıza uygun eşleşmeleri belirleyin ve bunların peşinden gidin.

Uzmanlaşmış Platformlardan Daha Fazlası

Pandemi sırasında birçok insan taşındı. Yaptıysanız ve komşularınızla bağlantı kurmak istiyorsanız, Nextdoor gibi bir uygulamayı deneyin. Komşulara yardım eden ve toplum için güzel şeyler yapan insanları içeriyor. Profesyonel düzeyde, bu uygulamalar ağ oluşturma için mükemmeldir. Pek çok komşu, sanal veya sosyal olarak mesafeli bir kahveye açıktır. Çevrenizde kaç tane ilginç insanın yaşadığına ve PR’a ihtiyaç duyan şirketlerde çalıştığına şaşırabilirsiniz.

Sosyal Medyayı Reddetmeyin

Pandemi sırasında sosyal medya kullanımının arttığını biliyoruz. Sosyal medyadaki haber, eğlence ve kedi videolarının tavşan deliğinden aşağı inmek çok kolay. Yine de sosyal, COVID-19 sırasında profesyonel ağınızı oluşturmanın doğal bir yoludur. Yukarıda belirtildiği gibi, onlarla ilişkilerinizi derinleştirmek için sektörünüzden kişileri takip edin. Ek olarak, özellikle teknoloji alanındaki birçok etkili sohbetin Twitter’da gerçekleştiği de bir sır değil. Elon Musk ve Mark Cuban gibi endüstri devleri bile yabancılarla etkileşime girmeye açık. Twitter’da hedef raporları takip ettiğinizden emin olun ve sohbete ekleyecek değerli bir şeyiniz olduğunu düşünüyorsanız tereddüt etmeyin. 

Kaynak için tıklayınız.