• Bir Hedef, Sınırlamaları ve Başarı Ölçütü belirleyin:

Büyük resmi bir hedefle başlamak önemlidir. Kampanyanızla neyi başarmayı umuyorsunuz? Yeni bir izleyici kitlesine ulaşmak ister misiniz? Bir üründe satışları artırmak ister misiniz? Halkla olumlu bir ilişki kurmak ister misiniz?

Büyük resmi bir hedef seçtikten sonra, onu daha da daraltın – özellikle hangi ürün için satışları artırmak istiyorsunuz? Markanızın ne için bilinmesini istiyorsunuz? Bütçenizin ne kadar büyük olduğunu ve bir son tarih olup olmayacağını hesaba katın. Bir kampanya yol haritası oluşturarak, başarınızı ölçmek için kendinize odaklanmış bir metrik belirleyin.

  • Hedef Kitlenizi Tanıyın

PR mesajınızı nasıl iletmek istediğinizi seçmeden önce, onu kime almak istediğinize karar vermelisiniz. Bu kampanyanın hangi müşteri kişiliğine ulaşmasını istediğinizi belirlemek için zaman ayırın. Örneğin, aileleri hedefliyorsanız, aileye öncelik veren bir mesajı ifade eden veya markanın, ürünlerinin sevdiklerini nasıl etkilediğini neden önemsediğini gösteren bir kampanya oluşturmak isteyebilirsiniz.

  • Doğru Platformu Seçin

Bir hedef kişiyi seçtikten sonra, mesajınızı iletmek için tercih ettiğiniz platformu seçmek isteyeceksiniz – örneğin, ideal kitleniz televizyonu mu yoksa radyoyu mu tercih ediyor? Bir basın bülteni mi yoksa bir basın toplantısı mı? Bu bilgiler, diğer her şeyi stratejikleştirmenize yardımcı olacaktır.

  • Yaratıcı Açınızı Bulun

Şirket ödülü gibi küçük haberler üzerine başarılı bir kampanya yürütemeyeceğinizi kimse söylemiyor, ancak hikayeniz halk için ilginç olmalı. Neyse ki, her hikâyenin yaratıcı bir açısı vardır. Halkın bakış açısından ona bakın. Neden umursasınlar? Doğru editoryal kancayı kullanmak çoğu zaman birisinin daha fazla şey öğrenmek istemesini sağlayan şeydir.

  • Olağanüstü Bir Basın Bülteni Yazın

Gazetecilerin size yardım etmesini istiyorsanız, onlara yardım etmelisiniz. Bir promosyon gibi bir basın bülteni yazmak yerine, yani “Yeni Telefonumuz Artık Kullanılabilir” yerine, güçlü bir haber açısına sahip bir basın bülteni yazın: “Bir Yerel Cep Telefonu Mağazası Apple’ın iPhone’uyla Rekabet Etmeyi Umuyor” Farkı görün! İlk basın bülteni seçeneği gerçekten sadece bir reklamdır. İkinci seçenek bir hikâye. Çalışanlardan veya sektör liderlerinden ilgili alıntıları ve bir gazetecinin ihtiyaç duyabileceği tüm gerekli bilgileri ekleyin.

  • Akıllıca Dağıtın

Haber değeri taşıyan açınızı anladıktan sonra, sektörünüzle ilgili medya yayınlarına dağıtın. Hikâyeyi yerel TV veya radyo istasyonlarına bile gönderebilirsiniz. Medya şirketleriyle ilgili araştırmanızı, web sitelerini ziyaret ederek ve sektörünüzün yayının haber akışını ne kadar etkilediğini görerek yapmanız zorunludur.

  • Gazetecilerle İlişkiler Kurun

Bu daha uzun vadeli bir yaklaşım olsa da, kampanyanız sırasında kesinlikle gazetecilerle ilişkiler kurmaya başlayabilirsiniz. Hikayenizi genel bir haber masasına göndermek yerine, sektörünüzle ilgili konularda en çok yazan gazetecilerin adlarını belirleyin. Hikayenizle Twitter üzerinden belirli muhabirlere e-posta gönderin, arayın veya hatta ulaşmayı deneyin, böylece gelecekte şirketiniz hakkında tekrar yazmaya istekli olabilecek biriyle uzun vadeli bir ilişki kurmaya başlayabilirsiniz.