Küresel gazlı içecek firması Coca-Cola otomat satışlarını arttırmak amacı ile farklı bir strateji izleyeceğini açıkladı. Mayıs ayı itibari ile ilk kez abonelik modeline geçecek olan içecek markası yeni pazarlama modelini ilk olarak Japonya’da deneyecek.

Abonelik sistemine geçişin tetikleyici sebebi ise coronavirus salgını oldu. Kalabalık merkezler ve büyük kapalı alanlardan insanların coronavirus sebebi ile uzak durmasıyla otomat satışlarında yüzde 35’in üzerinde bir düşüş yaşandı. Ayrıca, salgının tüketicileri çevrimiçi alışveriş yapmaya teşvik etmesi ile çevrim içi satışlar büyük bir artış gösterdi. Bu pazarlama modelinden yararlanmak isteyen Coca-Cola, otomat sistemi ile abonelik sistemini birleştirerek bir ilke imza attı.

Japonya’da Mayıs ayında başlayacak abonelik uygulamasının adı Coke On. Bu abonelik sistemi ile kola severler ayda 2.700 Japon yeni (180 TL) karşılığında günde 1 kola alabilecek. Japonya’da tüketiciler bu sistemi 340 bin otomat aracılığı ile kullanabilecek. Bu sistemin diğer ülkelerde ne zaman kullanılacağı konusunda Coca-Cola’dan henüz bir açıklama gelmedi.

Kaynak icin  tıklayınız.