Türkiye İçişleri Bakanlığı’nın geliştirmiş olduğu Kadın Acil Destek Uygulaması (KADES), kadına karşı şiddetin önlenmesi konusunda önemli bir girişim oldu. Herhangi bir tehlike anında kadınların kullanabildiği akıllı telefon uygulaması toplam 1 milyon 174 bin kullanıcı tarafından indirildi.
Kullanıcıların kolayca telefonlarına indirebileceği KADES uygulaması ile kadınlar herhangi bir tehdit, taciz ya da saldırı anında tek tuşa basarak 112 Acil Çağrı Merkezi’ne ulaşarak yardım çağrısında bulunabiliyor.
Bakanlığın kadına yönelik şiddete karşı halkı bilinçlendirme amacıyla yaptığı çalışmada 20 Aralık tarihine kadar toplam 1 milyon 174 bin KADES uygulaması indirildi. Ulaşılan bu yüksek indirme sayısında 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Mücadele Günü kapsamında yapılan tanıtım faaliyetlerinin etkisi büyük oldu.
Uygulamanın ulaştığı yüksek indirme sayısında GSM şirketleri aracılığıyla 16 yaş ve üzeri kadınlara atılan 20 milyon 475 bin SMS’in de etkisi büyük oldu. SMS’ler aracılığı ile paylaşılan indirme linkinin yanında ‘’tek tuşla şiddetin karşısında, kadınların yanındayız’’ mesajı İçişleri Bakanlığı’nın tüm kadınların yanında olduğunu gösterdi.

Kaynak icin  tıklayınız.