Whole Foods Market and Headspace Team up to Support Well-Being for Mind and  Body This Spring | Business Wire

Duyarlı beslenme (Mindfull Eating) yurtdışında hızlı bir biçimde yayılan ve sadece fiziksel değil, zihinsel ihtiyaçlara göre beslenmeyi önceliklendiren bir akımdır. Kişilerin sadece beden sağlıklarını düşünerek farklı diyetler uyguladığı bir düzende, daha bütüncül bir sağlık algısına sahip olan duyarlı beslenme, özellikle zihinsel alanlarda çalışmalar yapan profesyonellerin geliştirmeleri ile ilerlemektedir. Bu akıma son katılan firmalardan birisi de Amerika’nın en büyük organik gıda marketi olan Whole Foods oldu. Sağlıklı beslenme üzerine konumlanan marka, meditasyon uygulaması Headspace ile işbirliğine giderek, müşterileri ve takipçileri için duyarlı beslenme projesi başlattı.

Öncelikle şirketin Instagram kanalı üzerinde geliştirilen bu proje, duyarlı beslenme ile ilgili temel bilgileri ve tavsiyeleri içeren IGTV kanalı ile etkileşim yaratıyor. Yeni nesilleri hedefleyen bu kanal ile gençlerin daha doğru bir beslenme alışkanlığı edinmesi amaçlanıyor. Özellikle farklı programlar ve Whole Foods üzerinden kolayca edinilebilecek ürünler ile kurgulanan beslenme programları, Headspace ile zihinsel iyileşmeyi de sağlıyor. Kişilerin sahip oldukları imkanlar ve sosyal duruma göre farklı programlar önerilirken, Whole Foods markası, bütüncül bir sağlık sağlayıcısı olarak öne çıkıyor.

Amazon tarafından satın alındıktan sonra dijital alanda yatırımlarını artıran Whole Foods, bu proje ile hem müşterileri ile etkileşimini artırıyor, hem de onlara sağladığı katkısını da geliştiriyor. Proje ile marka ve müşteri arasında daha derin bir ilişki kurulurken, Whole Foods açısından, uzun vadeli müşteri yatırımı da yapılıyor. Duyarlı beslenme akımına katılan kişiler için Whole Foods önemli bir ürün sağlayıcısı olduğu için bu proje ticari olarak da doğru bir yatırım olarak öne çıkıyor.

Kaynak İçin Tıklayın.