Social Media Awards Turkey, sosyal medya sektörünün liderlerinin bir araya geldiği Türkiye’nin en büyük sosyal medya ödülleridir. Sosyal medyaya damgasını vuran marka, ajans, proje ve kişilerin ödüllendirildiği Social Media Awards Turkey, başarıyı hem rakamsal verilere, hem de sektör önderlerinin fikirlerine göre değerlendirir.

SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri Jüri Ödülleri GrandPrix
Veri Analitiği Ödülleri, markaların sosyal medyada gösterdikleri performansı tarafsız ve veriye dayalı olarak hazırlanan SocialBrands sosyal medya marka endeksi sonuçlarına göre değerlendirir. Jüri Ödülleri marka ve ajansların yarışmaya katıldığı tüm projeleri sosyal medya sektörü profesyonelleri, ajanslar ve fikir önderlerinden oluşan jüri görüşlerine göre analitik veriler ışığında değerlendirir. Grand Prix, SocialBrands sosyal medya marka endeksi verilerine göre sosyal medyada son bir yılda en yüksek performans gösteren markalara ait iletişim stratejilerinin jüri tarafından değerlendirilmesine göre verilir.

Kategoriler 3 ana başlıkta toplanıyor

Social Media Awards Turkey ödülleri, SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri, Jüri Ödülleri ve Grand Prix olmak üzere 3 ana bölümden oluşuyor.

SocialBrands Veri Analitiği Ödülleri 50’den fazla sektörde toplam 55 binden fazla sosyal medya hesabının bir yıllık dönemdeki performansını ölçümleyerek, en başarılı markaları ödüllendiriyor. Tamamen veriye dayanan performans ölçümlemeleri ile belirlenen ödüller, BoomSonar’ın sosyal medya marka ölçümleme ve puanlama sistemi SocialBrands sıralamalarına dayanıyor.

Jüri Ödülleri bölümünde marka ve ajansların sosyal medya ve dijital dünyada gerçekleştirdiği en başarılı projeleri, fikirleri ve işleri ile başvuru yapabilecekleri Sosyal Medya Kampanyası, Gerçek Zamanlı Kampanya, Dijital PR Çalışması, Küçük Bütçeli Büyük İşler gibi birçok farklı kategori yer alıyor. Jüri Ödülleri kazananları alanında uzman isimlerin yer aldığı jüri tarafından belirleniyor.

Tüm projeler arasında jüri üyeleri tarafından en çok beğenilen çalışma ve SocialBrands puanlarına göre en başarılı marka Grand Prix ödülünün sahibi oluyor.
Marketing Türkiye ve BoomSonar işbirliğinde düzenlenen Türkiye’nin en kapsamlı sosyal medya yarışması Social Media Awards Turkey için başvurular 31 Mart’a kadar devam edecek.

YARIŞMA TAKVİMİ
1 Şubat – 31 Mart 2021Başvuru Dönemi
1 Şubat 2021’den itibaren yarışmaya başvurular yapılabilir.
Erken başvuru dönemi 28 Şubat 2021 23:59’da sona erecektir.
Başvuru dönemi ise 31 Mart 2021 23:59’da sona erecektir.
1 Mayıs 2021Jüri Değerlendirmesi
Jüri değerlendirme toplantısı 1 Mayıs 2021’de gerçekleştirilerek ödül kazanan projeler belirlenecektir.
9 Haziran 2021Ödül Töreni
Social Media Awards Turkey ödül töreni etkinliğinin 9 Haziran 2021 tarihinde düzenlenmesi planlanmaktadır

Social Media Awards Turkey’de bu yıl projeleri değerlendirecek jüri üyeleri belli oldu. Jüri başkanlığını Lize Karaboğa’nın üstlendiği yarışmanın jürisinde; sosyal medya kanallarının temsilcilerinden, dernek başkanlarına, markaların üst düzey yöneticilerinden medya satın alma, reklam ve PR ajanslarına kadar sektörün tüm alanlarından 60’a yakın uzman isim yer alıyor. Bu isimlerden bir tanesi de çok yakından tanıdığımız Bilgi Üniversitesi Eğitim Görevlisi, Artı İletişim Yönetimi Managing Partner Esra Şengülen Ünsür.

En başarılı projeleriniz ile yarışmaya başvurmak ve başvuru detaylarını öğrenmek için www.socialmediaawardsturkey.com adresini ziyaret edebilirsiniz.

Kaynak için tıklayın.