Bip Nedir Nasıl Kullanılır - YouTube

Turkcell tarafından geliştirilen mesajlaşma uygulaması BİP, 2021 yılına hızlı bir şekilde giriş yaptı. Yılbaşından itibaren yurt dışından 15,8 milyon, Türkiye’den ise 15,2 milyon yeni kullanıcı kazanan platform, toplam üye sayısını 31 milyondan fazla artırdı. Bu performans ile BİP, 12 ülkede en çok indirilen uygulama olurken, 19 ülkede ise ilk 3 içerisinde yer aldı. Endonezya, Bangladeş, Hindistan, Pakistan ve Malezya gibi ülkelerden yoğun ilgi gören uygulama, bu bölgeden 10 milyonun üzerinde kullanıcı kazandı. 

BİP uygulamasına olan yoğun ilgiyi ise Whatsapp’ın getirdiği kullanıcı gizliliğini azaltan güncellemeler oldu. Kişisel verilerini daha güvenli tutmak isteyen ve bunların 3. Kişiler ile paylaşılmamasını isteyen milyonlarca kişi alternatif mesajlaşma ve iletişim uygulamalarına yönelirken, BİP ise bu süreçten olumlu bir şekilde faydalandı. 

Müşterilere sunduğu kaliteli hizmet ile App Store’da 4.6 ve Google Play Store’da ise 4.5 puan alan BİP, bu sayede memnuniyet olarak da iyi bir performans elde etti.

Küreselleşme stratejisinin parçası olarak farklı özellikleri sürekli olarak ekleyen BİP, grup görüntülü konuşma, web üzerinden sesli ve görüntülü arama, süreli mesaj, anlık çeviri ve para gönderme gibi özellikleri ile rakiplerinden farklılaşırken, kullanıcılar için da önemli bir alternatif haline geliyor. Turkcell’in güçlü geliştirme ekibinden faydalanan BİP, bu sayede küresel anlamda rekabetçi ürünü ile Türkiye’den çıkan global bir mesajlaşma uygulaması olmayı amaçlıyor. 2021 yılının ilk çeyreğinde elde edilen sonuçlara göre de uygulama bunu hızlı bir şekilde gerçekleştirmeye başlamış durumda.

Kaynak İçin Tıklayın.