42matters’ın gerçekleştirdiği 2021 Türkiye Mobil Oyun İstatistikleri araştırmasına göre Google Play’deki 444 bin 258 oyunun 8 bin 383’ü Türk yapımı. Mobil oyunların puan ortalaması 3,78’de kalır iken, Türk yayıncılar tarafından yapılan oyunların ortalama puanı 3,94. 

Mobil uygulama veri analizi şirketi olan 42matters bu araştırmasını Android özelinde gerçekleştirdi. Yapılan araştırmanın sonucuna göre, Google Play’deki 173 bin 421 oyun yayıncısı arasında 2 bin 797’den fazla Türk yayıncı bulunuyor. Google Play’deki 444 bin 258 oyun içerisinde Türk yayıncılarının 8 bin 383 ürünü bulunuyor. Yayınlanan rapora göre Türk yayıncılarının elde ettiği ortalama puan ile (3,94/5), tüm mobil oyunların genel ortalamasından (3,78/5) çok daha iyi durumda. 

Türk Yapımı Oyunlar Daha Fazla İndiriliyor

Tüm mobil oyunların indirilme ortalaması 456 bin 73 iken, Türk yayıncıların oyunları oyun başına ortalama 767 bin 64 indirilmeyle mağazadaki diğer oyunlara fark açmış durumda. Türk yayıncılar tarafından üretilen oyunların sade %3’ü ücretli kategorisinde bulunuyor. Yine Türk yayıncıların oyunlarının %87’si oyun içi reklam içerirken %28’i uygulama içi satın alımlar sunuyor. %18’lik bir kısım ise hem Google Play’den hem de App Store’dan indirilebiliyor. 

Oyun Pazarına Devlet Desteği Gelecek 

İçerisinde bulunduğumuz pandemi koşullarına rağmen yerli oyun geliştiricilerinin hızlı bir şekilde yol kat ettiklerini söyleyen IFASTURK Eğitim, Ar-Ge ve Destek Kurucusu Mesut Şenel, Oyun geliştiricilere verilen destekler ve artan bilinç, ülkemizdeki oyun pazarının büyümesini sağlıyor. Türk oyun sektörünün çok katmanlı bir endüstriye dönüşmesi, devlet desteklerinin daha fazla girişimciyle buluşmasıyla doğru orantılı. Oyun geliştiriciler başta personel istihdam, komisyon, reklam, yurtdışı kira ve marka desteği gibi pek çok alanda destek alma olanağına sahip.” Açıklamasında bulundu. 

Kaynak için tıklayınız.