Sosyal medya insanlar için iyi vakit geçirme açısından çoğu zaman iyi bir alternatif olmuştur. Özellikle son yıllarda getirilen yenilikler, güncellemeler ve e-ticaretin de yaygınlaşmasının etkisi ile neredeyse her işimizi sosyal medya uygulamalarından halledebilir olduk. Bu sosyal medya uygulamalarından en çok tercih edilen tahmin edebileceğiniz gibi Instagram. Alışveriş, haberleşme, eğlence gibi ihtiyaçların karşılanabildiği gibi, markaların da çalışma pratikleri Instagram üzerinden yürür halde geldi. Özellikle pandemi ile, bu çalışma pratiklerinin dijitalleşmesinde de sosyal medyanın çok etkisi oldu.

Fakat sosyal medyanın bu tür iyiye kullanım amaçlarının dışında, çoğu zaman kötüye kullananlarla da karşılaştık. Fake hesaplar, pedofili eğilimi olanlar, kötü yorum yazanlar ve benzeri gibi birçok istenmedik durum Instagram üzerinde yaşanabiliyor. Durum böyle olunca, her yaştan insanın Instagram hesabı açabilmesi konusu biraz can sıkıcı hal alabiliyor. Özellikle çocukları da Instagram hesabı açmak isteyen veya zaten aktif kullanıcı olan ebeveynler bu konuda epey rahatsız. Hikayeler bölümüne gelen değişik ve eğlenceli efektler ile, çocukların Instagram kullanma arzusunun daha da arttığı bu zamanda artık ebeveynlerin içini rahatlatacak bir yenilik geliyor.

Facebook yetkilileri, 6-12 yaş arası çocuklar için geliştirilen Messenger Kids uygulamasında da olduğu gibi, Instagram için de 13 yaş altı çocukların sosyal medya kullanımına uygun olacak şekilde özel bir uygulama sunulacağını açıkladı. Çocukların güvenli bir şekilde Instagram kullanabilmeleri açısından getirilecek olan yenilikler üzerindeki çalışmalar sürüyor. Özellikle ebeveyn kontrolünde olacak olan bu uygulama ile, çocukların hassas içerikler, tehlikeli veya özendirici olabilecek tarzda içerikler, kötü amaçlı kullanıcılar gibi birçok şeyden uzak, güvenle kullanabilecekleri bir ortam amaçlanıyor. Instagram, bu konuda ebeveynlere vereceği güven ile adından söz ettirecek gibi görünüyor.

Bu tür yeniliklerin getirilmesinin, diğer uygulamaların da bu konuda hassasiyet göstererek çalışmalara başlamalarına yol açmasını umuyoruz.

Kaynak: https://mediacat.com/facebooktan-cocuklara-ozel-instagram-hazirligi/