Clubhouse’ın artık neredeyse her sektör ve her markanın çalışma pratikleri için tamamen bir yenilik getirdiğinden bahsetmiştik. Alışkın olmadığımız bir özellik ile hayatımıza giren ve bünyesindeki sohbetlerde her konuda odalara dahil olup konuşabildiğimiz Clubhouse uygulaması, kısa sürede yalnızca bir sohbet uygulaması olmaktan çıkıp, iş hayatı için bu uygulamayı kullanmak isteyenlere de hitap etmeye başlamıştı. Her kitleye hitap eden bu uygulamada ayrıca Migros’un işitme engelliler için işaret dili ile Clubhouse’daki sohbetlerini geçtiğimiz haftalarda YouTube üzerinden yayınlaması da Clubhouse kullanmak isteyen işitme engellilerin önünü açmıştı.

Bu sefer de iyilik amacı ile yapılan bir faaliyet Pedigree’den geldi. ABD’deki hayvan barınakları ile gücünü birleştirmiş olan ve bizlerin evcil hayvan mamalarında popüler olarak bildiğimiz bir marka olan Pedigree, ABD Clubhouse’da yararlı bir faaliyet başlattı. Evcil hayvan veya sokak hayvanı besleyenlerin bildiği gibi, sevimli dostlarımız bizlere ilk başta psikolojik olarak iyi geldiği gibi, duygusal ve fiziksel olarak da iyi geliyorlar. Bu konuda da Clubhouse üzerinde hayvanların strese, düşük moda iyi geldiğinin konuşulduğu odalarda, yuva bulmayı bekleyen tam 20 köpek misafir oldu. Her 20 köpek için bizlerde olduğu gibi, onlara da onları tanımamızı sağlayan detaylı profiller oluşturuldu ve sohbete katılanların köpekler hakkında ve sahiplenme süreci hakkında bilgiler verilerek sahiplenmek isteyen kişilere rehber olundu. Köpeklerin iyi şartlarda sahiplenilmelerine aracı olan Pedigree, ayrıca sahiplenme masraflarını da üstleneceğini açıkladı.

Umuyoruz ki ülkemizde de bu tür güzel projelere yer verilir ve her konuda tartışmaların yaşandığı ve fikirlerin paylaşıldığı Clubhouse bünyesinde hayvan dostlarımız için de bir sosyal sorumluluk faaliyeti gerçekleştirilir.

Kaynak: https://sagliklimarkalar.com/saglikli-markalar/pedigree-sahipsiz-kopekleri-yeni-yuvalarina-clubhouse-araciligiyla-kavusturuyor/