Microsoft’un profesyonel iş ağı olan LınkedIn, 16 bin çalışanının hemen hemen hepsine bir hafta izin verdi. Fransız haber ajansı AFP’ye açıklamada bulunan LınkedIn şirket çalışanlarının tükenmişlik hissinden kurtulmaları ve deşarj olmaları için izin verdiğini açıkladı.

Verilen izin, 15,900 tam zamanlı şirket çalışanlarının çoğunu barındırıyor. Ufak bir gruptan oluşan ekip bir hafta boyunca çalışmaya devam edecek, ancak daha sonra onlar da izin yapabilecekler.

“İzin dönüşü bekleyen bir mail yığını olmayacak!”

LinkedIn’e Haziran ayında katılan Genel Müdür Teuila Hanson, neredeyse tüm çalışanların aynı anda izin yapmalarına esprili bir şekilde açıklama yaptı. Herkesin aynı anda izinde olmasının olumlu yanı var. İzinden dönünce e-posta kutusunda cevaplanmayı bekleyen bir mail yığını olmayacak!”

LınkedIn, ABD’de Covid-19 salgının başlangıcının başında evden çalışmaya geçen ilk şirketlerden. Gelecek Eylül ayına kadar çalışanların ofis çalışmalarına tekrar başlaması beklenmiyor. Ayrıca şirket evden çalışmayı da bir standart haline getirmeyi planlıyor.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/linkedin-calisanlarinin-tukenmislik-sendromuna-cozum-buldu/