Dünya çapında aktif aylık 115 milyon oyuncuya sahip olan League of Legends tarafından düzenlenen Avrupa Bölge Şampiyonluğu yarışında İspanya takımı Mad Lions’da forma giyen İrfan “Armut” Tükek takımı ile birlikte Avrupa Bölge Şampiyonu oldu. Türkiye League of Legends e-spor tarihinde ilk defa bir Türk Avrupa Şampiyonasında kupa kaldırmış oldu. 

22 yaşındaki İrfan “Armut” Tükek, Mad Lions ekibine bu sezon başında SuperMassive’den transfer oldu. 11 Nisan Pazar günü Rogue E-sports ile yapılan final serisi Rogue’un 2-0 öne geçmesi ile başladı. Kader maçı olan üçüncü maçta MadLions ekibi muhteşem bir geri dönüşle seriyi 2-2’ye getirmeyi başardı. Son maçta geri kalmış olan MadLions ekibi, Leauge of Legends tarihine geçecek bir geri dönüş ile seriyi 3-2 tamamladı. Bu maç sonucu ile ilk defa bir Türk LEC kupasını kaldırmış oldu. 

Bu şampiyonluk sonrasında MSI (Mid-Season Invitational) Turnuvasına katılacak olan MadLions ekibi bu turnuvada dünyanın en iyi League of Legends takımları ile yarışacak. 

Bu Armut’un ilk kupa kaldırışı değil tabiki, genç sporcu MadLions takımına transfer olmadan önce Türkiye’de de iki kez kupa kaldırmıştı. 

MSI’a Türkiye’den gidecek takım ise 18 Nisan’da LoL e-spor sitesinden canlı yayınlanacak olan Fenerbahçe E-spor ve FastPay WildCats arasında oynanacak olan TCL (Türkiye Şampiyonluk Ligi) Finali’nde belli olacak.