The State of Social Media Investment slide

Sosyal medya iletişim kanalları arasında en hızlı gelişen alan olarak pek çok profesyonel için öncelikli mecra haline gelmiş durumda. Pazarlama, medya, reklamcılık ve halkla ilişkiler profesyonelleri, bu alanda yaptıkları çalışmaları artırırken, geleneksel medya ile arasındaki farkı da hızla kapatıyor. Gelecekte sosyal medyanın nasıl bir konumlanmaya sahip olacağı belli değil, ancak pek çok kurum, sosyal medyayı planlarının odağına almış durumda.

The Harris Poll araştırma şirketinin Amerika’da 1000 tüketici ve 250 şirket yetkilisi ile yaptığı çalışma, sosyal medyanın geleceği hakkında önemli ipuçları veriyor. Araştırmaya göre, şirket yetkililerinin %67’si, sosyal medyadan elde edilen verilerin farklı fonksiyonların aldığı kararlar için kullanıldığını ve bu nedenle şirketlerinin halkla ilişkiler çalışmalarında sosyal medya yatırımlarını artıracaklarını belirtiyor. Satış, müşteri hizmetleri, ürün, Ar-Ge ve insan kaynakları gibi alanları destekleyici içeriklerin daha yoğun şekilde kullanılacağını belirten katılımcılar, sosyal medyanın kapsayıcı bir şekilde şirket iletişimini sağladığını vurguluyor.

Araştırmanın tüketici kısmına bakıldığında, sosyal medya üzerinden marka etkileşimlerinin son 1 yılda arttığını ifade eden katılımcı oranı %43 olurken, sosyal medya üzerinden öğrendikleri markaları çevrelerine tavsiye edenlerin oranı, %33, bu markalardan alışveriş yapanların sayısı ise %36 oldu. Artış gösteren sosyal medya gücü, tüketici tarafında doğrudan etki yaratırken, kapsamlı bir iletişim için de altyapı hazırlıyor. 

Araştırmaya göre, katılımcı şirket yetkililerinin %90, sosyal medyada henüz yeterli aktifliğe sahip olmadıklarını söylüyor. Bu nedenle, gelecekte daha yüksek yatırım yaparak, hem kurum hem de ürün iletişimi sağlayacaklarını belirtiyor. 

Kaynak İçin Tıklayın.