Pandemi döneminde insanlara en büyük katkısı çok fazla düşünme fırsatı ve bunun sayesinde artan yaratıcılık seviyesi oldu. Her kurum bir şekilde kendilerini online platformlara adapte etmeye başladı. Farklı online uygulamalar ortaya çıktı. O uygulamalardan en çok beğenilenlerden biri de sanal konserler oldu. Türkiye’de Yalın, Can Bonomo gibi pek çok sanatçı işbirlikleri ile Instagram aracılığı ile evlerimize kadar geldi ve zor geçen pandemi döneminde insanlara motivasyon kaynağı oldu. Şimdi ise küresel anlamda Spotify, konser hislerini iç mekana taşımak için yeni sanal etkinlik ortaklarının yanı sıra dinleyicileri en sevdikleri sanatçılarla buluşturmak için adımlar attı.

Geçtiğimiz sene Spotify, kullanıcıların beğendikleri sanatçının profillerine her geldiklerinde ev konforunda dinleyebilecekleri konserleri bulmalarını sağlamış ve Songkick ve Ticketmaster sayesinde sanatçı sayfalarının “On Tour” bölümü aracılığıyla müzik akışı platformlarına snal konser deneyimi getirmişti. Şimdi de marka işbirliklerini bilet ortaklıklarını StageIt, Mandolin, NoCap ve nugs.net‘i içerecek şekilde genişletiyor.

Kullanıcılar, sanal etkinlik kısmından uygulamanın “Konser” sekmesinden erişebilecek ve “On Tour” kısmında olan diğer sanatçıları dinleyebilecek. Spotify biletleri doğrudan kullanıcılara satmasa da, kullanıcıların dinleme alışkanlıklarını analiz ederek önerilerde bulunacak. Ayrıca, kullanıcıların StageIt, Mandolin, NoCap ve nugs.net ortak platformlarının geri kataloglarına erişmesine de izin verecektir.

Kaynak: https://pazarlamasyon.com/spotify-sanal-konserlerini-genisletiyor/