Geçtiğimiz ayın en çok konuşulan global kampanyaları.

Dünyanın en yalnız adamı bulundu!

Yaratıcı ve ilginç reklam kampanyalarıyla tanınan fast food zinciri Burger King, geçtiğimiz günlerde ‘Lonely no more’ adlı Sevgililer Günü kampanyasını başlattı ve müşterilerinden, Sevgililer Günü’nde ücretsiz bir fışkırtma elde etmek için ünlü McDonald’s palyaçosu Ronald McDonald ile bir resmi tıklamalarını istedi.

IKEA fırsatı kaçırmadı

Başkan Joe Biden’in açılış töreninde kollarını kavuşturmuş oturan Birleşik Devletler senatörü Bernie Senders’in çarpıcı bir görüntüsü , yılın ilk büyük internet memlerinden biri ve Ikea’dan yeni bir reklam kampanyasının tohumu oldu.

“Irkçılık” baskısı asırlık markaya kimliğini değiştirtti!

PepsiCo markasından yapılan duyuru, şirketin Jemima Teyze adını kaldıracağını söylemesinden ve bunun “ırkçı bir klişeye dayandığını” kabul etmesinden neredeyse sekiz ay sonra geldi. Yeni isim, 1889’da kendi kendine yükselen krep karışımını üretmeye başlayan orijinal değirmene bir selam niteliğindedir.Irkçılık baskısına daha fazla dayanamayan marka çözümü marka kimliğini yenilemekte buldu. Markanın bu kararı almasında Black Lives Matter hareketinin etkisi büyük oldu. 

ASYA KOÇAN