Reddit Talk Clubhouse

Sesli iletişime kitle katılımını entegre eden Clubhouse, alanında önemli bir değişim yarattı. Görsel odaklı içerikler yerine sese dayalı bir uygulama olan Clubhouse, kısa sürede büyük bir kullanıcı sayısına ulaştı ve büyük şirketlerin dikkatini çekti. Hızlıca benzer fonksiyonlar çıkaran Facebook ve Twitter gibi rakipler, Clubhouse büyümeden bu alanı ele geçirmek istese de şirket alanında emin adımlarla ilerliyor. Clubhouse’un yarattığı bu dalgaya son katılan ise Reddit oldu.

Reddit belirli konu özelinde kişilerin fikir beyan etmesini ve popüler fikirleri takip etmesini sağlayan bir platform. Reddit Talk özelliği ile firma konular hakkında fikirleri sesli ortama da taşımayı planlıyor. Yazılı olarak geniş bir katılımcı sahibi olan Reddit, konu odaklı gelişimini ve interaktif bilgi paylaşımını sağlamayı hedefliyor. 

Clubhouse, alanında bilinen kişilerin organize ettiği spesifik konularda konferanslar organize ediyor ve bu bilinir kişilerin çabaları ile büyümeye çalışıyor. Reddit ise kendi içerisinde önemli bir ekosisteme sahip. Kullanıcılar sistem içerisinde puanlanıyor ve takipçileri bulunuyor. Bu takipçiler aynı platform içerisinde fikir alışverişlerini Talk özelliğine kaydırarak etkileşimlerinin formunu değiştirerek iletişime geçiyor. Bu açıdan Reddit diğer uygulamalara göre avantajlı bir durumda, çünkü Clubhouse’un yapmaya çalıştığı modeli zaten yazılı olarak sağlayan bir platform.

Şu anda kısıtlı bir kitleye açılan Reddit Talk uygulaması, beta aşaması sonrasında tüm kullanıcılara açılacak. Şirket için yeni bir teknolojik özellik olan sesli iletişim, belki de Reddit’in geleceğini de değiştirecek.

Kaynak İçin Tıklayın.