2020 yılı tüm dünya için oldukça zor bir yıl olmuş hatta geçtiğimiz 2021 yılında dahi etkileri ve zorlukları hala daha devam etmekte. Yaşadığımız bu pandemi sürecinde çoğu sektör oldukça kötü etkilenmiş özellikle temel ihtiyaçların dışında kalan spor, müzik sanat gibi alanlar da bu olumsuz etkiden payını almıştır. Ancak bazı sektörler var ki insanların evde kalmasının her yerde defaatle vurgulandığı süreçte,  oldukça değer kazanmış ve gün geçtikçe gelişmelerini hızlı bir şekilde devam ettirmişlerdir. Dijital oyun sektörü bu sektörlerin en başında gelenler arasındadır. 

Pandemi süreci boyunca insanlar evde kaldıkça dijital oyunlara olan ilgileri arttı ve günden güne yeni oyunlar ortaya çıktı bununla beraber var olan oyunlar da yeni güncellemeler ve gelişmeler ile birlikte daha iyi hale geldi. Yerli oyun şirketi InGame Group (ki Zula oyunun da yapımcısı) CEO’su Genco Alp, Türkiye oyun sektörünün bu yıl yaklaşık 1 milyar Dolar civarında bir hacme ulaştığını dile getirmiştir.

Yaptığı bir röportaj esnasında ayrıca Alp, 2020 ile beraber oyun sektöründe ciddi geliştirmeler ve yatırımların yapıldığını ayrıca bu yatırımların ve geliştirmelerin aynı şekilde 2021 yılında daha iyi bir hızla süreceğini de dile getirmiştir. 

Yerelde Olduğu Kadar Globalde de Yansımaları Oldu

Geleneksel sporlar ve yayıncılar, korona virüs salgınının programlarındaki boşluğu doldurmak için çabalarken, rekabetçi oyun endüstrisi, mevcut sağlık krizine karşı bağışık olmasa da nispeten zarar görmeden devam edebildi.

Reel Sporlar İle E-Spor Bir Araya Geliyor!

İptal edilen arena etkinlikleri bir yana, espor’un dijital kapsamı, onu koronavirüs salgınının yıkıcı etkilerinden korumaya yardımcı oldu ve sektördeki büyük hak sahipleri, dünya çapında milyonlarca hayran için canlı teklifler yayınlamak üzere köklerine geri dönmeye başladı.

Bu kapsamda Formula 1 ve Nascar, mevcut sürücüleri ve çeşitli ünlüleri içeren, Sky Sports ve Fox gibi büyük yayıncıların sunulanları yayınlamaya istekli olduğu sanal yarışlara yöneldi. Bu arada World Boxing Super Series (WBSS), EA Sports’un Fight Night Şampiyonu unvanıyla fantastik eşleşmeleri simüle ederek hayranları yatıştırmak için dijital boyutu da göz ardı etmemeyi ihmal etmedi.

Sonuç olarak 2020 beraberinde oyun sektörü için yeni bir kapıyı aralamış ve birçok farklı markanın buraya yatırım yapmasına ve sektörün ilerleme kaydetmesine olanak olanak tanımıştır.