E-posta, anlık mesajlaşma, mobil telefonlar, konferans görüşmeleri, video konferans, Twitter, LinkedIn, SMS dahil olmak üzere çok sayıda dijital iletişim aracı bugün dünyamızı resmen esir almış durumda. Yüksek hızda değişen teknolojinin evrimi ile bunu yapmaya da devam edecek.

Kullanabileceğimiz araçlar arasında bunalmış olabilirsiniz. Ne için olduklarından veya bunları nasıl ve ne zaman kullanacağımızdan emin değilsek, o zaman teknoloji bizi güçlendirmek yerine aslında engelleyebilir. Ancak, doğru şekilde kullanılan en son iletişim araçlarından oluşan bir portföy, verimliliğimizi artıracak ve etkili bir şekilde hayatımızı kolaylaştıracaktır.

Doğru iletişim araçlarını seçmek, göreve ve iletişimin kendisine bağlıdır. Ayrıca, masanızda, hareket halindeyken veya bir kafede çalışıyor olmanız ve kiminle konuşmak istediğinize de bağlı olabilir.

İşletmeler için doğru iletişim araçları

Telefon 

Avantajlar:

Fikirler üzerinde konuşmak veya bir konuyu uzun uzun tartışmak istiyorsanız, telefonu kullanmak faydalıdır. Daha kişiseldir ve kendinizi ifade etmenizi ve diğer iletişimleri kullanarak yanlış anlaşılabilecek noktaları netleştirmenizi sağlar.

  Dezavantajlar:

Telefon hızlı bir çözüm için uygun olmayabilir ve kişi müsait olmayabilir, bu nedenle bir sesli mesaj bırakmanız ve geri gelmesini beklemeniz gerekir. Bir soruya yanıt almak istiyorsunuz, ancak çok gürültülü olduğundan veya yanıt alamadığınız için fiziksel olarak arama yapamazsınız. Aramayı kaydetmedikçe, iletişimle ilgili hiçbir kanıtınız da olmaz.

E-posta

Avantajlar:

E-posta, konuşmaları ve etkinlikleri belgelemek ve izlemek ve dosyaları birbirlerine veya bir grup insana göndermek için iyidir. E-posta, masaüstünden veya hareket halindeyken akıllı telefonlardan ve iPad’lerden yönetilebilir. İş dünyasında en çok kullanılan iletişim biçimi gibi görünüyor.

Dezavantajları:

Herkes gerekli olmadığını düşünse bile her türlü dijital araç kullanımını için e-posta gereklidir, bu nedenle gelen kutunuz çabuk dolar. E-posta gerçek zamanlı iletişim değildir, ancak bazıları öyle olduğunu varsayar.

Sesli /görüntülü konferans

Avantajlar:

Seyahat etmek zorunda kalmadan biriyle veya başka bir konumdaki bir grup insanla toplantı yapabilir rahatlıkla konuşabilirsiniz.

Dezavantajları:

Bazen bir grup insan konuşurken, kimin ne dediğini anlamak zordur ve insanların toplantıya tam olarak katılıp katılmadığını bilmediğiniz gerçeğinden bahsetmeye bile gerek yok!

Sosyal medya – LinkedIn, Twitter, Facebook…

Avantajlar:

Bir grup insanla konuşabilir, bilgi, tavsiye ve fotoğraf paylaşabilir ve tartışabilirsiniz.

Dezavantajları:

O kadar çok farklı sosyal medya sitesi var ki hangilerini kullanacağınıza ve takip edeceğinize karar vermek zor olabilir ve bunlar gerçek bir dikkat dağıtıcı olabilir.