Sevilen fastfood markası Domino’s, Houston’da bir ilk başlatarak müşteri siparişlerini yeni sürücüsüz araçları R2 ile teslim denemeleri başlattı.

Tüm dünyada etkisini gösteren Korona virüs salgını fastfood sektöründe de teslimat konusunda yeniliklere gidilmesi için geçerli bir sebep oldu. Hijyen koşulları ve geliştirilmiş teslimat ağları üzerinde çalışmalar yapan popüler pizza fastfood zinciri Domino’s geliştirdikleri sürücüsüz teslimat aracını Amerika’nın Houston eyaletinde test etmeye karar verdi. Yalnızca belirli bir bölgede hizmet verecek olan R2 isimli sürücüsüz araç, müşterilerin siparişini aldıkları sinyal ile yerine ulaştıracak. Müşteriler sipariş sonrası kendilerine gönderilen kod ile hem teslimat aracını çevrimiçi olarak takip edebilecek hem de siparişleri geldiğinde ellerindeki kodu kullanarak pizzalarını teslim alabilecek. Deneme aşamasındaki teslimat sistemi daha gelişim aşamasında.

Domino’s Kıdemli Başkan Yardımcısı ve Baş İnovasyon Sorumlusu Dennis Maloney, geliştirdikleri sistemin eksik ve problemlerini test etme aşamasında olduklarını ve sürücüsüz teslimat aracına karşı müşterilerin tepkisini ölçmekte olduklarını vurguladı. Sürücüsüzü teslimat aracı R2, birçok robotik projede adından söz ettiren ABD’li robotik şirketi Nuro’nun imzasını taşıyor.

Kaynak icin  tıklayınız.