McDonald’s Singapur, Ramazan’ı yalnız geçirmemeleri için ülkelerinde çalışan göçmenleri aileleriyle buluşturan bir reklam filmi yayınladı.

Pandemi koşulları sebebiyle uzun süredir ülkelerine dönemeyen ve Singapur’da kalan yabancı çalışanlar, Ramazan’ı ailelerinden uzak tek başına geçiriyorlar. McDonald’s Singapur ise bu duruma duyarsız kalmak istemedi ve bu konuyu baz alan bir reklam filmi hazırladı.

Çalışanların arasında Samsuri adında, McDonald’s’ta çalışan bir McDelivery sürücüsü bile var. Malezyalı Müslüman çalışan reklamda, aile üyeleri Malezya’da iken Singapur’da yalnız başına kutlayacağı için Ramazan’ın kendisi için bu yıl ne kadar farklı olduğunu anlatıyor. Samsuri de bazı meslektaşlarının aynı çıkmazda olduğunu paylaşıyor. Ayrıca reklam filminde, Singapur’da Samsuri’den daha uzun süredir bulunan Malezyalı çalışan Rozaini ve Anas da yer alıyor.

Rozaini, memleketine dönebilirse ailesine sarılmak isteyeceğini anlatıyor ve bunu anlatırken duygusallaştığına tanık oluyoruz. Ailesinin geçimini sağlama sorumluluğu daha önemli olduğu için özlem duygusunu geri planda bıraktığın anlatıyor. Reklam filminde daha sonra odadaki kişiler, aile üyeleriyle sanal olarak yeniden bir araya geliyor ve herkes aynı odada büyük bir masanın üzerinde oturuyormuş gibi görünüyor.

Reklam,McDonald’s Singapur’un Instagram sayfasında paylaşıldı ve kullanıcılar birçok yorumda bulundu. Ailelerinden uzakta çalışmak zorunda kalan kullanıcılar da reklam filminin kendilerini nasıl etkilediğini yorumlarda anlattılar.