Bu Genç Sesler serisi “yeni iletişimciler” veya 10 yıldan az deneyime sahip olanların profilini çıkarıyor, ki bazıları bunun yeni bir iletişimci olmadığını iddia edebilir. Neredeyse her açıdan, Ketchum’dan Olivia Olson yenidir. PR kariyerine, üniversiteden mezun olduktan kısa bir süre sonra, Aralık 2020’nin ortasında başladı.

Tahmin edebileceğiniz gibi Olson, Ketchum’un ofislerini hiç görmedi veya meslektaşlarının çoğuyla yüz yüze görüşmedi. Bir medya koordinatörü olarak pozisyonu için yapılan röportajlar sanaldı.

Bazı insanlar salgının kendilerinden çaldığı deneyimlerden şikayet ediyor. Olson o insanlardan biri değil. Salgının ortasında iş ararken, birçok iletişimcinin zamanları konusunda cömert davrandığını gördü.

Pandemi nedeniyle evden çalışmıyorlarsa, “İnsanların pek çok LinkedIn mesajıma ve e-postalarıma bu kadar açık olacağını kesinlikle düşünmüyorum”. “Bu bir gümüş astardı,” diyor.

İş aramasının “uzun” olduğunu kabul etmesine rağmen, “sistemi” başarılıydı. Aynı zamanda kısmen, Ketchum’un onunla neden ilgilendiğini de gösteriyor. Kavgacı.

Azim Pays

Olson, arzu ettiği halkla ilişkiler pozisyonlarını hedefledikten sonra, Rocketreach’i bu şirketlerin e-posta biçimini bulmak için kullandı. “E-postadan sonra, e-postadan sonra, birinin yanıt vermesini umarak e-posta gönderdim… Şanslıydım. İnsanlar, pandeminin rekor ekonomik krizi sırasında iş arayan genç bir insana sempati duyuyorlardı.

Onun “satış konuşmaları” çeşitli bilgilendirici görüşmelerle sonuçlandı. “Tahmin edebileceğimden çok daha fazla kapı açtılar,” diyor. Bir röportaj bir iş teklifiyle sonuçlanmasa bile, “Halkla İlişkiler sektöründe pek çok farklı insanla konuşmam gerekiyor.”

Dahası Olson, Northwestern’deki kolejde entegre bir pazarlama sertifikasına giderken aldığı bir veri sınıfının değerli olduğunu öğrendi. Görüştüğü birkaç kişi, veriye dayalı hikaye anlatımı ve satış konuşmasının öneminden bahsetti. Araması sırasında kurduğu bazı kişilerle iletişim halinde.

Organize ve Meslek Yüksek Okulu

Bu görüşmeler, 23 yaşındaki Olson’a işinde her gün kullandığı bir şeyi öğretti. “Organizasyon ve önceliklendirme becerileri, iletişim becerileri kadar eşit derecede önemlidir” diyor. “Pek çok farklı hesap üzerinde çalışmak ve o kadar çok şey yapmak, iyi bir organizasyon sistemine sahip olmak önemli.”

Buna ek olarak, görüşmeler Olson’un deneyimli insanlara sorular sorarak rahatlık düzeyini artırdı. Bu, hava temizlemeden biyoteknolojiye ve paketlenmiş ürünlere kadar bir dizi hesapta çalıştığı için yardımcı oldu. Pek çok alanda bilgi edinmek, çok fazla çalışma ve okumayı teşvik etti, ancak aynı zamanda kişisel bir unsur da var.

“Hesaplarda bir” dostum “sahibi olmanın yararlı olduğunu düşünüyorum… rahat olduğunuz biri,” Burada kafam karıştı. Bir anınız olduğunda benimle bu konu hakkında sohbet etmenin bir sakıncası var mı? ” Biraz yersiz olduğumu hissettiğimde bunu çok yardımcı buluyorum … Sanırım bunu bulunduğum her hesapta yaptım. “

Ek olarak, bu kişisel bağlantılar daha fazla arkadaş edinmeye yol açar. “Ve kim daha fazla arkadaş istemez?”

Kabul edilen bir “insan insanı” Olson, Ketchum’un üst düzey liderlerinden “kültür ve değerler” hakkında bilgi edinmek için çok yararlı brifingler bulduğunu söylüyor. Ek olarak, meslektaşlarının istihbarat ve ilgili makaleler yayınladığı Ketchum’un İşyeri bağlantısı aracılığıyla sektör hakkında çok şey öğrendi, mesela Spotify’ın bir Clubhouse rakibi olan Betty Labs’ı satın almasını tartışıyor.

Yine de Olson, ofise gitmeye can attığını söylüyor. Meslektaşlarıyla tanışmak ve onlardan bir şeyler öğrenmek istiyor. Ek olarak, birçok genç iletişimcinin kendilerini kanıtlama fırsatı istediğine inanıyor. “Yapıcıyız ve koşarak yere yığılmaya ve kaçırdığımız deneyimleri yakalamaya gerçekten hazırız.”

Öte yandan, bu genç iletişimciler grubu, geri dönüşün zor dersler içerebileceğini biliyor. Olson, kendisinin ve diğer genç halkla ilişkiler profesyonellerinin endüstri liderlerinin pandeminin “bizi çok dirençli yaptığını … işimize geri dönüp geri bildirim aldığını bilmesini istediğine inanıyor. Gitmeye hazırız ve gerektiğinde eleştiri alacağız. “

Kaynak için tıklayınız.