Hepimiz, içerik geliştirmenin, şirketlerin müşterileriyle etkileşim kurma ve pazarlama çabalarını ve marka bağlılığını arttırma becerisi için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Bu kadar sık ​​konuşulmayan şey, kriz geldiğinde markanıza ve itibarınıza yapılan köreltici saldırılarda oynayabileceği roldür.

Hikayenizi kanallar arasında tutarlı bir şekilde anlatmak, marka şampiyonları geliştirmenize olanak tanır ve aynı zamanda bir kriz sırasında yeniden tasarlayabileceğiniz bir hikaye hazinesi oluşturmanıza olanak tanır. Bu hikayeler, aşağıdakiler dahil olmak üzere kanallarda kullanılmalıdır:

İnternet sitesi

Blog

Sosyal medya hesapları

Video

Podcast’ler

Hikayeler sektörünüze bağlı olarak farklılık gösterecektir.

Örneğin bir havalimanı, devam eden içerik geliştirmesinin bir parçası olarak, operasyonlarının ve acil durum müdahale ekiplerinin uçak kazalarına nasıl hazırlandığına dair videolar ve blog yazıları yayınlayabilir. Bu gönderide, Heathrow Havaalanından “Airside Ian”, havalimanının kuşları havaalanının yakınında ikamet etmekten caydırmak için aldığı önlemleri anlatıyor. Kuş grevleri, 2009’daki Miracle on the Hudson’dan bu yana haber medyası için popüler bir konu olmuştur.

Blog yazısı, havalimanının kuş çarpmalarını önlemek için attığı adımları ayrıntılı olarak açıklıyor. Bunu yaparken, hedef kitlesini çabaları konusunda eğitmekle kalmıyor, aynı zamanda bir kuş çarpması meydana geldiğinde ve meydana geldiğinde kanallar arasında paylaşılabilecek içerik de yaratıyor.

İçerik takviminizde olması gereken 5 hikaye

Bir içerik takviminin amacı, önemli paydaşlarınızla düzenli olarak etkileşim kurmanızı ve onları bilgilendirmenizi, pazarlama çabalarınızı desteklemenizi ve marka sadakati oluşturmanızı sağlamaktır. Bu formülü takip ederseniz, kitlenizle ilişkiler kuracak ve markanızı kriz öncesinde, sırasında ve sonrasında destekleyecek ve koruyacak içerikler oluşturacaksınız.

Normal içerik rotasyonunuzun bir parçası olması gereken beş hikaye. Unutma, bu hikayeler gönderilmez ve sonra unutulur. İçerik her zaman yeniden kullanılabilir ve sosyal medyada birden çok kez paylaşılabilir.

1. Toplum katılımı

Kuruluşunuzun değerlerini göstermenin, topluma nasıl geri verdiğinize dair hikayeler anlatmaktan daha iyi bir yolu var mı? Kuruluşunuz hizmet verdiği topluluklara nasıl dahil oluyor? Yerel lise son sınıf öğrencileri için burs sağlıyor musunuz? Çalışanlarınız yerel gıda bankasında düzenli olarak gönüllü çalışıyor mu?

Ulusal veya küresel izleyici kitlesine sahip büyük bir kuruluşsanız, büyük ölçekte ne gibi katkılar yapıyorsunuz? Burslar veya kamu bilgilendirme kampanyaları yoluyla çeşitlilik ve kapsayıcılık çabalarına katkıda bulunuyor musunuz? Bir kasırga veya kasırganın ardından temizliğe yardımcı olması için başka bir eyalete gönüllülerden oluşan bir ekip gönderdiniz mi?

2. Çalışan profilleri

Çalışanlarınızı tanımak sadece moral açısından iyi değildir, aynı zamanda kurumunuz hakkında ilişkilendirilebilir bir bakış açısıyla fikir vermenize de olanak tanır. Çalışan profilleri, C-paketine odaklanmamalıdır. Bunun yerine, çalışanları iş başında veya toplumda gönüllülük konusunda vurgulamalıdırlar. Örneğin, yeni bir tıbbi buluş üzerinde çalışan bir bilim insanıyla röportaj yapın. İhtiyaç sahibi komşular için yiyecek paketleyen çalışanların fotoğraflarını yayınlayın.

3. Hazırlık

Bu hikaye fikri kuruluşunuz için geçerli olmayabilir. Bir şehir, kasaba, havaalanı, okul veya gıda bankası iseniz, ekibinizin kasırga, kar fırtınası, ekonomik gerileme ve uçak kazaları gibi olası krizlere yıl boyunca nasıl hazırlandığına dair blog yazıları veya film videoları yazın. Bu etkinlikler sırasında şehirlere ve kasabalara hizmet veren bir şirketseniz, bir kriz sırasında sağladığınız ekipmanın veya hizmetin kar veya enkaz kaldırma gibi bir videosunu çekin.

4. Güvenlik önlemleri

Kitlelerinize ailelerinin güvenliğini nasıl sağladığınızı anlatmak için hikayeler kullanın. Pandeminin bir sonucu olarak, yerel olarak sahip olunan restoranlar, alışveriş merkezleri ve iş ofisleri, izleyicilerine temizlik protokolleri ve maske zorunlulukları hakkında bilgi veriyor.

Güvenlik aynı zamanda Fresh Express gibi gıda üretim şirketleri, otomobil üreticileri ve bebek ürünleri şirketleri için süregelen ve önemli bir hikaye. Web sitenizde güvenlik protokollerinizi açıklamaya ek olarak, güvenlik taahhüdünüz hakkında sosyal medya gönderileri ekleyin, fotoğraflar ve videolar ekleyin ve web sitenize veya blogunuza geri bağlantı verin.

5. Liderlik profilleri

İnsanlara kuruluşunuzu kimin yönettiğini bildirin, ancak dikkatli olun. Logonuzun önünde duran bir takım elbise her zaman izleyicilerinizle bağlantı kurmayacaktır. Bunun yerine, CEO’nun hareket halindeki fotoğraflarını çekin ve bunları sosyal medyada yayınlayın. Çalışanlarla konuşan veya müşterilerle etkileşimde bulunan yönetici ekibinizin üyelerinin videolarını veya fotoğraflarını yayınlayın. Özgünlüğün insanlarla bağlantı kurmanın en iyi yollarından biri olduğunu unutmayın, bu nedenle gerçek fotoğraflar çekin ve kuruluşunuzun temel değerlerini ve misyonunu vurgulayın.

Kaynak için tıklayınız.