Netflix Akademi’de en iyi gecelerinden birisini geçirdi. 93. Akademi Ödülleri’nde 35 adaylık elde eden Dijital streaming sektörünün önde gelen firması Netflix Oscar’ın dikkat çeken ismi oldu. Pandemi ile birlikte popülerliği artan Netflix adaylık sayısıyla tüm dikkatleri üzerine çekti. Bir Netflix yapımı olan Ma Rainey Black Bottom iki dalda ödül alırken, David Fincher yapımı siyah-beyaz sinematografisiyle beğeni toplayan Mank filmi de iki kategoride ödül sahibi oldu.

Netflix 7 dalda Oscar ödülüne sahip oldu

35 adaylık arasından 7 tanesiyle ödül alan Netflix gecenin en başarılı stüdyosu olarak törenden ayrıldı. Mank ve The Trial of the Chiago 7 filmleri En İyi Film dalında yarışsa da buradan beklediği ödülü alamadı. En İyi Film ödülü Disney alt şirketi Searchlight tarafından dağıtılan Nomadland oldu. Ancak yan dallardan gelen başarı, platformu sevindirdi.

Gecede dikkatleri çeken tek içerik platformu Netflix değildi. Disney Plus platformu Pixar’s Soul filmi ile En İyi Animasyon ve En İyi Müzik alanlarında iki ödülü aldı. Amazon ise Sound of Metal filmiyle Kurgu ve Ses dallarında ödül sahibi oldu.

Kaynak: https://www.marketingturkiye.com.tr/haberler/oscar-goes-to-netflix/