1,16 milyardan fazla kişiden oluşan reklamcılık kitlesiyle Instagram, markalara dramatik erişim sunuyor. Bununla beraber Instagram pazarlamasının potansiyel erişimi bu yıl önemli ölçüde arttı. Instagram kullanıcılarının %90’ı en az bir işletmeyi takip ediyor. Aynı zamanda B2B karar vericilerinin %36’sından fazlası yeni ürün veya hizmetleri araştırırken Instagram kullanıyor. İşte etkili bir İnstagram pazarlama için ipuçları:

Instagram iş hesabı oluşturma 

Instagram pazarlamasına başlamadan önce bir Instagram İşletme hesabına veya Instagram Oluşturucu hesabına ihtiyacınız var. Zaten bir hesabınız varsa, bu hesaba kurumsal bir görünüm verin ve daha sonra profesyonel işletme hesabına geçin.

Hedeflerinizi açıkça tanımlayın 

Tüm sosyal platformlar araçlardır. Ancak ne oluşturmaya çalıştığınızı bilmediğiniz sürece bu araçları etkili bir şekilde kullanamazsınız. Instagram pazarlama, farklı pazarlamacılar için farklı anlamlar ifade edebilir. Şu soruları sorarak hedeflerinize açıklık getirebilirsiniz:

  • İşletmeniz için çevrimiçi bir varlık mı oluşturacaksınız? 
  • Marka bilinirliğini artırmak mı? 
  • Yeni potansiyel müşteriler mi elde edersiniz? 
  • Markanızı sektör lideri olarak mı kuruyorsunuz?
  • Ürünleri doğrudan uygulamadan mı satmak istiyorsunuz?

Profilinizi optimize edin 

Sadece 150 karakterde, Instagram biyografinizin harika bir ilk izlenim bırakması, marka kişiliğinizi iletmesi ve insanlara Instagram hesabınızı neden takip etmeleri gerektiğini anlatması gerekir. Küçük bir alandan sorulacak çok şey var. Neyse ki, markanızın neyle ilgili olduğunu sergilemek ve insanların sizi bulmasını kolaylaştırmak için Instagram profilinizde birkaç alan daha kullanabilirsiniz.

Doğru profil fotoğrafını seçin 

Çoğu marka için Instagram profil fotoğrafınız logonuz olmalıdır. Bu, güvenilirlik sağlamaya yardımcı olur ve ziyaretçilerin bir bakışta kim olduğunuzu görmelerini sağlar. Instagram profil fotoğrafınız, 110 piksel çapında bir daire şeklinde kırpılmış olarak 110 x 110 piksel boyutunda görüntülenir. Ancak, 320’ye 320 piksel boyutunda depolanır, bu nedenle Instagram profil resimlerinin görüntülenme şeklini değiştirirse yine de iyi görünmesini sağlamak için bu kadar büyük bir dosya yüklemelisiniz.

Görsel olarak çekici içerik oluşturun 

Instagram görsel bir ortamdır, bu nedenle gönderilerinizin harika görünmesi gerekir. Profesyonel fotoğrafçılık ekipmanına ihtiyacınız yok, ancak fotoğraflarınızın ve videolarınızın en azından keskin, iyi aydınlatılmış, iyi bestelenmiş ve odaklanmış olması gerekir. İnfografikler veya animasyonlar gibi fotoğraflar dışında resimler kullanıyorsanız, bunların net, net, okunması kolay ve dikkat çekici olduğundan emin olun.

Instagram’da markanızın “görünümünü” oluşturun 

Ne tür içerik yayınlayacağınıza karar verdiğinizde, nasıl görüneceğine karar vermeniz gerekir. Instagram estetiği oluşturma yazımızda açıkladığımız gibi, renk satın alma kararlarını ve marka tanınırlığını etkiler.