HALKLA İLİŞKİLER NEDİR?

Sonunda halkla ilişkileri başarılı bir şekilde kullanmak için, önce PR’ın ne olduğu hakkında temel bir anlayışa sahip olmanız gerekir. Halkla ilişkiler; bireyler, işletmeler ve kuruluşlar tarafından halkla olumlu ilişkiler kurmak için kullanılan stratejik bir iletişim sürecidir.

Bir halkla ilişkiler uzmanının amacı, hedef pazarla güçlü bir ilişki ve olumlu bir imaj sürdürmektir. Bu, medyayı ve diğer doğrudan ve dolaylı ortamları kapsayan bir iletişim planı kullanılarak gerçekleştirilir.
Halkla ilişkiler reklam ile aynı değildir.

PR NEDİR?

PR, markaların sosyal medyada, bloglarda, web sitelerinde, dergilerde, haber kanallarında, televizyon programlarında ve gazetelerde editoryal içerik yoluyla tanıtıldığı bir süreçtir.

PR TİPLERİ

  1. Medya ilişkileri
  2. Halkla ilişkiler
  3. Kurumsal ve sosyal sorumluluk
  4. Kamu işleri
  5. Kriz yönetimi
  6. Sosyal medya
  7. Çalışan ilişkileri
  8. Entegre pazarlama ve iletişim

HALKLA İLİŞKİLER TARİHİ

-Halkla ilişkiler ne kadar süredir kullanılıyor? Uzun zamandır en çok sorulan sorulardan bir tanesidir. Bazı insanlar kökenlerini eski Mısır’a kadar işaret ederken, modern PR görüşümüzün yaklaşık 100 yıl önce Ivy Lee ve Edward Bernays ile başladığı söyleniyor.

Ivy Lee

Lee, 1906’da müşterisi Pennsylvania Demiryolu için bir kaza hakkında bir haber yapmak zorunda kaldığında basın bültenini icat ettiği söyleniyor. Böylece Lee, gazetecilerin farklı versiyonlarda yazacağı yazıların önüne geçmiş oldu.

John D. Rockefeller 1915’te müşteri olduğunda, Lee ona fakir çocuklara kuruş vererek hayırsever yanını göstermesini söyledi. Lee, Wheaties için “Şampiyonların Kahvaltısı” sloganını icat etmesi ve Betty Crocker sembolünü bulmasıyla da tanınır.


Edward Bernays

Bernays, amcası Sigmund Freud’dan öğrendiği dersleri halkla ilişkilere daha bilimsel bir yaklaşım getirmek için kullandı. Freud’un “kitle psikolojisi” hakkındaki fikirlerini sabun, sigara ve domuz pastırması satmak için kullandı. Bernays, Freud’un fikirlerini alıp, kitlelerin manipülasyonu için kullanan ilk kişidir.

PR’IN AMACI

PR’nin amacı markanız hakkında farkındalık yaratmak ve firmanıza güven oluşturmaktır. Halkla ilişkiler size şu konularda yardımcı olacaktır

  1. İtibarı yönetmek
  2. Güvenilirlik oluşturmak
  3. Markanızın değerlerini tanıtmak
  4. Hoş bir görüntü oluşturmak
  5. Toplum ilişkilerini güçlendirmek
  6. Niş otoritesini arttırmak

GELENEKSEL PR &
DİJİTAL PR

Günümüzün halkla ilişkiler dünyası, dijital PR taktiklerinin yanı sıra geleneksel PR taktiklerini kullanmanın ilginç bir karışımını içermektedir.

Geleneksel halkla ilişkiler yöntemleri şunları içerir;

  1. Kriz iletişimi
  2. Sponsorluk fırsatları
  3. Etkinlik koordinasyonu
  4. Basın bülteni dağıtımı
  5. Fuarlar
  6. İtibar yönetimi

Geleneksel halkla ilişkiler ile en yaygın strateji, aşağıdakiler gibi medya kuruluşlarını kullanmaya odaklanan basın tanıtımıdır;

  1. Televizyon
  2. Radyo
  3. Gazete/Dergi

Geleneksel PR, marka bilinirliğini artırmak başarılı olsa da, tam performans sonuçlarını izlemek kolay değildir. Örneğin, basılı ve yayın rakamları, kaç aylık okuyucuya veya potansiyel TV izleyici boyutuna ulaşıldığına dair tahminlerdir. Bu, yazınızı tam olarak kaç kişinin gördüğünü ve okuduğunu bilmeyi daha da zorlaştırır.

Sayılara odaklanmak yerine, geleneksel PR yöntemleriyle çalışan yayıncılar, gözlerini her bir medya yerleşiminin içindeki marka konumlandırmasına odaklıyor. Yerleştirmede müşteri markasından ne sıklıkla bahsedildiğini, mesajın ne kadar iyi iletildiğini ve müşterilerinin ne kadar iyi tasvir edildiğini bilmek isterler.

Dijital PR ile kullanılan stratejiler geleneksel PR ile kullanılan stratejilere benzer olsa da, dijital kol, İnternet üzerinden bağlantı kurma ve arama motoru optimizasyonunun etkisini artırdı. Bu taktikler daha somut ve ölçülebilir içgörü ve sonuçlar sağlar.

Dijital PR’ın farklılaşmasının bir başka yolu, çevrimiçi etkileyiciler ve blog yazarları ile ortaklıklar oluşturma yeteneğidir. Bu çevrimiçi etkileyiciler, kitleleri üzerinde genellikle geleneksel kaynaklar kadar büyük veya daha büyük bir yetkiye sahiptir.

Bir dijital halkla ilişkiler uzmanı, etkili blog yazarlarıyla güçlü ilişkiler kurar ve içerik paylaşmak için onlarla düzenli olarak çalışır. Bu, bir müşterinin sosyal medyasına veya web sitesine bağlanan bir blog yazısı biçiminde olabilir.
Her iki halkla ilişkiler biçimi de önemlidir. Geleneksel PR, marka bilinirliği oluşturmaya yardımcı olur ve dijital PR aracılığıyla sunulan daha hızlı ve ölçülebilir sonuçların mükemmel bir tamamlayıcısıdır.