Sosyal medya içeriğini planlamak, üretkenliği ve verimliliği artırmaya yardımcı olur, ancak yayıncılık iş akışınızı otomatikleştirmek geri tepebilir. Otomasyon tarafında çok fazla hata yaparsanız, bir krizi tetikleyebilecek utanç verici gaflar veya markayı zedeleyici hatalar yapma riskiyle karşılaşırsınız. Bu 10 büyük sosyal medya planlama hatasından kaçının.

  1. Her platform için direklerin uyarlanmaması.

Her bir platformda aynı içeriği yayınlarsanız, takipçileriniz muhtemelen tekrar eden gönderileri görebilir ve geçmişe kaydırır.

Akılsız çapraz gönderi, aynı zamanda her platformun benzersiz avantajlarını ve işlevlerini kaçıracağınız anlamına gelir. Hiç birden fazla kanal için yalnızca Instagram’a yönelik bir harekete geçirici mesaj kullanarak, “Biooda bağlantıya tıklayın” gibi bir gönderi planladınız mı? Hata.

Metni her platform için özelleştirin. Her kanalda topladığınız belirli kitleye hitap eden altyazılar yazın. En iyi sonuçları elde etmek için her platform için bir eylem çağrısı oluşturun.

2. Her gönderiyi ayrı ayrı planlamak.

Gönderileri birer birer planlamak yerine, içeriğinizi toplu olarak yayınlayın.

Bu, aynı anda düzinelerce gönderi yüklemenize olanak tanır, böylece dakikalar içinde planlanmış haftalarca (hatta aylarca) içeriğe sahip olabilirsiniz. Sosyal medya takviminizi bir elektronik tablo olarak dışa aktarın ve doğrudan planlama aracınıza yükleyin.

3. İçeriği yalnızca bir kez yayınlamak.

Bazı gönderiler “tek ve bitmiş” bir anlaşma olmalıdır. Ancak, en iyi performansı gösteren, eskimeyen yayınları düzenli aralıklarla yeniden yayınlamak akıllıca olacaktır.Sosyal medya içeriğini önceden planladığınızda, en iyi gönderilerinizi düzenli olarak yeniden yayınlanacak şekilde kolayca ayarlayabilirsiniz.

4. Her platformun yayın kurallarını göz ardı etmek.

Örneğin, aynı içeriği birden çok Twitter profilinde planlamak yerine, bunun yerine markanızın diğer profillerinden birinden içeriği yeniden tweetleyebilirsiniz.

Yeniden tweet atmak yerine Twitter içeriğini önceden planlamak istiyorsanız, markanızın çeşitli Twitter profillerinde benzer tweetler planlayabilirsiniz. Her tweet’in benzersiz olduğundan emin olun.

5. Görüntü optimizasyonuna göz atmak.

Bulanık veya kötü kırpılmış bir görüntü, başka türlü mükemmel bir gönderiyi mahvedebilir ve zayıf görseller güvenilirliğinizi azaltabilir. İçerik planlamadan önce sosyal medya görsellerinizi her platform için optimize edin. Görüntüleri hızla yeniden boyutlandırmak için kullanışlı bir grafik veya tasarım uygulaması kullanın.

6. Zamanında içerik için yer bırakmayı unutmak.

İçerik takviminizi aşırı doldurursanız, son dakika haberlerine veya diğer güncel konulara yanıt verme becerinizi engellersiniz. Beklenmedik olaylar sırasında düzenli olarak planlanan içeriğinizi yayınlamak, markanızın temasını kaybetmesine, bilgisiz veya duygusuz görünmesine neden olabilir. Zamanındaki etkinlikler hakkında gönderi yayınlamak için haftalık veya aylık takviminizde yer bırakın.

Alternatif olarak, haber geldiğinde gönderi sıranızı duraklatabilir ve işler normale döndüğünde düzenli olarak programlanan programlamaya devam edebilirsiniz.

7. Ekibinizin onay sürecini atlamak.

Bir aylık gönderileri otomatikleştirmek cazip gelebilir, ancak düzenlemeyi unutmayın. Her gönderiyi incelemek iş akışınıza zaman katar, ancak utanç verici yazım hatalarından veya ton sağır şakalarından (veya daha kötüsü) kaçınmak ekstra çabaya değer.

8. Katılımı ihmal etmek.

Önceden daha fazla sosyal medya içeriği planlamak, canlı yayından geri adım atmanıza neden olabilir. Bu, çok sık çevrimiçi olmadığınız anlamına gelebilir ve bu da canlı etkileşimde düşüşe neden olabilir.

Aktif katılım, Facebook algoritmasını kırmanın ve hedef kitlenizi kazanmanın anahtarı olduğu için, birinin bahsetmeleri, soruları veya geri bildirimleri izlediğinden emin olun. Her platformda etkileşimi izlemek için bir program oluşturun ve ekibinizin soruları veya sorunları hızlı bir şekilde ele almasını sağlamak için yanıt süreleri atayın.

9. Sosyal medya ölçütlerinizi dikkate almamak.

Sosyal medya programınızı ayarlamak ve unutmak yerine, sonuçlarınızı düzenli olarak gözden geçirin. Neyin işe yaradığına veya ilgi çekmeme durumuna göre taktikleri, konuları ve zamanlamayı ayarlayın. Tıklamaları ve etkileşimi en üst düzeye çıkarmak için planlama stratejinizle uğraşmaktan korkmayın.

10. Sosyal medya otomasyonunu abartmak.

Unutmayın: Sosyal medyada daha sık gönderi paylaşabilseniz bile, bu yapmanız gerektiği anlamına gelmez.

Kitlenizi eski içerikle kızdırır veya aşırı yüklerseniz, hangi yararlı iş sonuçlarına ulaşıyorsunuz?

Programınızı doldurmak için rastgele sayıda gönderi çekmek yerine, takipçileriniz için yararlı ve yararlı bir kaynak olmaya odaklanın.

İçeriğiniz için sağlıklı bir kadans bulun ve otomasyonun gerçek, üretken katılımı tetikleme çabalarınızı azaltmasına izin vermeyin.

Kaynak için tıklayınız.