Borusan ve YGA, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı ‘’Bilimle Parlayan Çocuklar Projesi’’ ile kutladı. 

Borusan Grubu ve Young Guru Academy iş birliği ile Bilimle Parlayan Çocuklar Projesi kapsamında Türkiye’nin her yerinden 23 okul seçilerek, bu seçilen okullardan 10 bin öğrenci bilim ile buluşturuldu. Her çocuğun eşit haklara sahip olması gerektiğini savunan Borusan Grubu, bu yıl çocukların eğitimine katkı sağlamak amacıyla onlar için bilim ve sanat atölyeleri düzenledi. Türkiye’nin dört bir yanından farklı yaş grubundaki çocuklar bir araya getirilerek, yapılan bağışlar ile bu atölyelerde eğitici, öğretici ve eğlenceli faaliyetler ile bilim ve sanat dünyasına adım atmaları sağlandı.

Bu atölyeler pandemi dolayısıyla online olarak yapıldı. Bu projenin amacı, yeni neslin daha sorgulayan ve üretken çocuklar olarak yetişmesine katkı sağlamaktı. Verilecek olan bilim setleriyle de çocukların günlük hayattaki problemlere çözüm bulma, yaşadığımız dönemin ihtiyaçlarını karşılayan ürünler üretme ve gelecekteki mesleklerini tanıma şansları olacak. Okullara bağışlanacak olan bu bilim setleri ile ayrıca her geçen yıl daha da çocuğun bu setlerden yararlanmasına olanak sağlanacak.

Çocuklar için hazırlanan Bilimle Parlayan Eller Atölyesi ve Stencil Baskı Atölyesi olan iki online atölyede, çocukların tek başlarına veya isterlerse aileleriyle birlikte kartondan robot el yapma gibi bilime ilgilerinin artacağı ve yaratıcılıklarını geliştirecekleri faaliyetler uygulandı. Ayrıca çok renkli sanat atölyesinde 23 Nisan’ın önemi ve çocukların Atatürk’ün çocuk sevgisi gibi konular anlatılırken, stencil alanında da dünyanın en iyi sanatçıları hakkında bilgiler paylaşılarak çocukların bu konuda bilgilendirilmesi sağlandı.

Bilimle Parlayan Eller Atölyesi 23 Nisan Cuma günü saat 11:00’da Borusan Holding’in YouTube sayfasında yayınlandı.

Stencil Baskı Atölyesi 23 Nisan Cuma günü saat 13:00’da Borusan Contemporary YouTube sayfasında yayınlandı.

Kaynak: https://sagliklimarkalar.com/haberler/kss/borusan-ve-yga-10-bin-ogrenciye-bilim-ve-sanat-dolu-bir-hediye/