Instagram Reels reklam özelliğine kavuşuyor - ShiftDelete.Net

Televizyon izlenme oranlarının sosyal medya kullanım oranlarından daha az olmasından dolayı sosyal medya mecralarında reklam vermenin artık televizyon reklamlarından daha karlı olduğunu biliyoruz. İlk olarak YouTube videolarında aralarda çıkan reklamlardan sonra diğer sosyal medya mecralarında da karşımıza çıkan çeşitli reklamlar gün geçtikçe artmaya başladı. Özellikle Instagram bu konuda getirdiği yeni güncellemeler ile hem reklam verme konusunda hem de e-ticaret konusunda tamamen kendi bünyesinde bir alışveriş mecrası oluşturdu.

Birçok kişinin YouTube’da sürekli karşımıza çıkan özellikle ‘’zorunlu’’ izletilen reklamlardan sıkıldığını ve bu reklamların sıklığından şikayetçi olduğunu biliyoruz. İndirim zamanlarında Trendyol, Yemeksepeti gibi uygulamaların reklamları sosyal medya kullanıcılarını bıktırmış durumda. Fakat Instagram reklamları zorunlu tutulmadığından, hikayeler ve anasayfada görmek istemediğimiz anlarda reklamları geçme olanağı olduğundan dolayı Instagram’dan sıkılmak henüz söz konusu değil.

Instagram Reels için Reklam Gösterme Özelliği Geliyor - PC Hocası

Instagram hikayelerde, kullandığımız cihazlar ve telefonlarımızdaki verilere göre karşımıza çıkan reklamlar önümüzdeki günlerde Instagramın getireceği yeni bir güncelleme olan yeni Reels reklamları ile çoğalacak. Instagram’ın geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamaya göre Reels reklamları için ilk adımlar atılmaya başlandı. Avustralya, Almanya, Brezilya ve Hindistan’da ilk denemeler yapıldı ve yakın zamanda diğer ülkelere de yayılacağı biliniyor.

Tamamaen Instagram hikayeler kısmında karşımıza çıkan reklamlar gibi, Reels reklamları da dikey formatta yayınlanacak, 30 saniyeye kadar uzayabilecek ve kullanıcılara bu reklamları beğenme, paylaşma, kaydetme ve onlara yorum yapma özellikleri de sunulacak.

Kaynak: https://mediacat.com/instagram-reelsta-reklam-donemi-basliyor/