İtalyan lüks spor araç markası olarak bildiğimiz Lamborghini’nin aslında spor arabalardan tamamen farklı bir geçmişi var. Her başarılı markanın tam olarak bilmediğimiz bir hikayesi olduğu gibi, Lamborghini’nin de hikayesi biraz şaşırtıcı.

Lamborghini’nin kurucusu olan Ferruccio Lamborghini, çiftçi bir ailenin çocuğu olarak dünyaya geldi. Küçüklüğünden başlayan makinelere olan ilgisi, onun teknik meslek lisesi gibi bir lisede okumasını sağladı. Fakat, 1944 yılında İngilizler tarafından esir edildiğinde motor bölümünde çalıştırılmasına neden oldu. Bu esaret Ferruccio Lamborghini’nin arabalar ve motorlar konusunda çok fazla bilgi edinmesini sağladı. Bu sebeple bozuk arabaları tamir etme ve parçalardan arabalar üretme gibi yeteneğe sahip oldu.

Savaş sonrası esaret sona erdiğinde köyüne dönen Ferruccio Lamborghini, savaştan kalan makineler ile köylüler için traktörler yapmaya başladı. Bu şekilde traktörler üreterek, 1940’lı yılların sonunda biri motor fabrikası kurmuş oldu. Artık kendi ürettiği parçalar ile yaptığı traktörler Lamborghini markası olarak İtalya’da çok rağbet gördü. İnsanların, Lamborghini’nin kullandığı teknolojiye olan ilgisi giderek arttı ve traktörlerin üretimi Ferruccio’ya servet kazandırdı. Bu kadar tanınmasının ardından, Lamborghini markası klima ve merkezi ısıtma işine de girerek alanını genişletti.

Her bir girişimin başarılı olmasının ardından Ferruccio Lamborghini artık İtalya’nın en zengin insanlarından biri oldu. Bu zenginlik, Ferruccio’nun spor arabalara olan ilgisini de tetikledi. Mercedes, Ferrari ve Jaguar marka arabalar satın aldı.

Peki Lamborgini markasının bugünlere gelmesini sağlayan dönüm noktası neydi?

Ferruccio Lamborghini’nin sahip olduğu Ferrari marka aracının vitesinde bir sorun çıkmasının ardından Lamborghini, Ferrari’nin kurucusu olan Enzo Ferrari ile görüşmek istedi. Fakat Enzo Ferrari, Lamborghini’yi küçümseyerek bu talebini reddetti. Bu olayın ardından Lamborghini, Ferrari’de kullanılan vitesin Lamborghini viteslerine çok benzediğini fark ederek traktör fabrikasında kendi aracına Lamborghini viteslerinden taktırdı. Ferrari’nin vites sorunu çözülünce ve bu konuda yeni bir sorun çıkmayınca, Ferruccio Lamborghini spor araba sektörüne girmeye karar verdi. 1964 yılında Ferrari’nin eski çalışanlarından birkaçını işe alarak, 4 ay içinde ilk spor arabası 350GT’yi üretti.

Günümüzde spor lüks araba markası olan Lamborghini, Ferrari markasının en büyük rakibi olmaya devam ediyor.

Kaynak: https://www.yeniisfikirleri.net/ferruccio-lamborghininin-basari-hikayesi/