Bugüne kadar, alkollü ve hızlı bir şekilde araç kullanmanın tehlikeleri, kemer takmanın önemi, hız limitini aşmamak gibi konularda insanları uyarmak için yapılan birçok kamu spotu, kısa filmler, etkileyici reklam panoları ve afişler gibi eğitici ve biraz da etkileyici çalışmalar çoğu zaman yapıldı. Özellikle yolda bir hayvana çarpmanın cezasının bir insana çarpmak kadar olmamasın da hayvan severlerin ciddi derecede tepki vermesine sebep olması, bu konuda daha duyarlı olunmasını sağladı. İnsanlar kadar hayvanların da hayatlarının önemsenmesi ve yolda karşımıza hayvan çıkabilme ihtimalini düşünen bir reklam panosu bu sefer MINI’den geldi.

Bu görsel boş bir alt niteliğe sahip; dosya adı uehpDLDvTDZgA75vrLVEds2UR9YxJijVM13r3IzRipKzo6ovSEsmqPArq98RsyzfARUUmUizUYeJZOYyI23zALhg5Jfy8h5yjmgzjvRpefv4qh8SFSHCqmwYIoKdytYtLQXXDif2

1959’da üretilmeye başlayan ve 2001 yılında BMW’nin bünyesine giren bir araç markası olan MINI, son ani fren teknolojisini tanıtmak için dokunaklı bir reklam kampanyası tercih etti. ‘’Danger Brakes For You’’ sloganı ile karşımıza çıkan bu kampanyada görseller ön planda tutularak duygu ağırlıklı bir tanıtım yapılıyor. Görsellerde geyik toynağını, köpek patisini, güzel bir ayakkabı giymiş bir kız çocuğunun ayağını ve paten giymiş bir genci frene basarken görüyoruz.  Hızlı araç kullanımının tehlikesinin mesajı verilirken, aynı zamanda yeni ani fren teknolojisi ile araç kullanımı halinde karşımıza çıkabilecek tehlikelerde hayat kurtarmak amacıyla aracın kendini frenleyeceğinin mesajı da veriliyor.

Colenso BBDO tarafından MINI için oluşturulan bu reklam kampanyasında aracı kullananların hayatlarının önemi olduğu kadar, karşılarına çıkabilecek tehlikelerin, özellikle bugüne kadar gözardı edilen hayvanların da hayatlarının önemli olduğu vurgulanmıştır. Kampanya sosyal medyada, basılı ve açıkhava panolarında yerini alıyor.

Kaynak: https://sagliklimarkalar.com/haberler/yaratici-pazarlama/mini-yoldaki-tehlikeleri-sizin-icin-bertaraf-ediyor/