En popüler sosyal platformlara hızlı bir şekilde atlamak cazip görünse de, sosyal medya uzmanları The Social Shake Up Spring Tune-Up sanal etkinliğinde, yeni kanalların amacını ve hedef kitlelerini anlamanın daha iyi olduğunu söyledi.

Stratejiyle liderlik etmek, bir dalgayı kaçırmaktan endişelenmekten ve yeni bir kanalda ilk olma konusunda takıntılı olmaktan daha iyi bir hareket tarzıdır, diye eklediler. Bu içgörüler, en son sosyal platformlara ve taktiklere gün boyu süren genel bakış sırasında sunulan pek çok kişi arasındaydı. PRNEWS’ün editör ekibi, iletişimcilerin sosyal medya becerilerini geliştirmelerine yardımcı olmak için The Social Shake-Up’ı programlar,

Gün boyunca, Oreo, Dropbox, MTV ve Recess gibi markaların yanı sıra ajanslarda (Axis Agency, FleishmanHillard, EvolveMKD) ve sosyal platformlarda şirket içi (Reddit, Twitter, Pinterest) stratejistler Clubhouse’dan TikTok’a en iyi yaklaşımlar ele alındı.

Daha Fazla Bilgi

Aşağıda, duyduğumuz diğer bilgilerden ve çıkarımlardan bazıları verilmiştir:

TikTok’taki en başarılı markalı içerik, yerel bir kullanıcı deneyimi gibi hissediliyor – akılda kalıcı şarkılar söyleyen içerik oluşturucular, marka kıyafetlerinde danslar ve benzeri.

Clubhouse’da, bir markayı temsil eden çalışanların, markanın yalnızca arka plan olarak hizmet verdiği uzmanlık sunma fırsatı vardır. Alternatif olarak, şirket içi temsilcilerin konuşmasını yapmadan, markanıza dokunan bilgilendirici oturumlar düzenlemeleri için güvenilir etkileyicileri arayın.

Etki sahibi kişileri incelerken, yalnızca erişim ve diğer özel metriklere güvenmediğinizden emin olun; ayrıca katılım oranlarını, yaşları ve kitlelerin konumunu da göz önünde bulundurun. Etkileyici sözleşmelerine her zaman rekabet dışı bir madde ekleyin.

Instagram’ın algoritması, Makaralara öncelik veriyor. Makaraları en üst düzeye çıkarmak için amacınızı hızlı bir şekilde iletin. Daha uzun içerik için IGTV’yi kullanın – genellikle 10 dakika veya daha fazla.

Bir kuruluş, sosyal adalet odaklı bir kampanyayla marjinal toplulukları yükseltmeye çalışıyorsa, şirketin topluluklarla olan (olumlu) geçmişi, çabaya meşruiyet ve özgünlük katar.

İnsanlar, hobiler de dahil olmak üzere faydacı nedenlerle Pinterest’e geliyor. Şirketinizin hobi ile ilgili yararlı içeriği nasıl sunabileceğini düşünün.

Diğer platformların aksine LinkedIn Hikayeleri, mobil cihazlarda kullanışlı bir yukarı kaydırma seçeneği sunar. Ayrıca yeni, LinkedIn Etkinlikleri, LinkedIn Live çekimlerini doğrudan katılımcılara yayınlamak için oluşturulmuştur.

Snapchat içeriğinin geleceği büyük olasılıkla: MTV’nin “Yayın Balığı” gibi “Şovlar”, genellikle uzun televizyonun önemli anlarını ve “Etkinlikler” veya sanal buluşmalara bağlı olacaktır.

Bir Reddit’e yanıt verirken Bana Her Şeyi Sor (AMA), tek bir mesaj yayınlamak yerine topluluğun sorularını dinleyin ve tüm yelpazeden yanıt verin. Potansiyel AMA konunuz tek bir mesaja bağlıysa, bu bir uyum değildir.

Çalışanların tükenmişliğini önlemek için, sosyal medya ekibinizin görevlerine öncelik verin, böylece üyeler önce neyle uğraşmaları gerektiğini anlasın.

Kaynak için tıklayınız.