İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri, spor sektöründe karşılaşılan sosyal, çevresel ve ekonomik sorunlara çözüm alternatiflerinin üretildiği SportsPro Hackathon 2021’de Türkiye’yi temsil etti. Küresel sporun iş, ticaret ve yönetişim yönlerine odaklanan medya şirketi SportsPro tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen Sportspro Hackathon’da, İstanbul Bilgi Üniversitesi Spor Yöneticiliği Bölümü öğrencileri, dünyanın önde gelen 8 üniversitesinden öğrencilerle yarıştı. 

SportsPro Hackathon, dünyanın dört bir yanından en iyi öğrencileri üç günlük bir hackathonda birbirleriyle rekabet etmek üzere bir araya getirerek öğrencilere sosyal ve ekolojik konular hakkında bilgilerini genişletme ve bu alandaki liderlerle doğrudan ilişki kurma olanağı sunuyor.

Yarışmaya BİLGİ Spor Yöneticiliği Bölümü’nün yanı sıra Sheffield Hallam Üniversitesi, International Center for Sport Studies (FIFA CIES), Liverpool Universitesi, Adelphi Üniversitesi, Syracuse Üniversitesi, Coventry Üniversitesi, Columbia Üniversitesi ve Ohio Üniversitesi öğrencileri de katıldı. Akıl hocası Michael Cole, “Öğrencilerden gelen projelerin kalitesinden inanılmaz derecede etkilendim. Yaratıcılıkları ve çığır açan konseptleri, spor endüstrisinin geleceği için son derece önemli. Bu girişim, bize yeni bir iç görü ve kavramsal gelişim getirecek. Bu öğrenciler inkâr edilemez bir şekilde spor alanında geleceğin liderleridir.” dedi.