Bildiğimiz gibi, insanlar pandemi sırasında çevrimiçi olarak daha fazla zaman harcıyor. Bu, bazı pazarlamacılara sosyal stratejilerini artırma konusunda ilham verdi. Muhtemelen TikTok etkileyici pazarlamasına olan ilginin yüzde 325 oranında patladığını fark etmişsinizdir. Ve pandemiden önce, Instagram’ın reklam geliri, Facebook’un yüzdesi olarak ikiye katlandı. Öte yandan, LinkedIn büyük ölçüde fark edilmedi.

LinkedIn, bireysel profesyoneller için oluşturuldu. Sonuç olarak, şirketler potansiyelini gözden kaçırabilir. Uyumlu stratejiler kullanmak yerine, kendilerini şirket veya çalışan sayfalarıyla sınırlarlar. Bu, şirket ve çalışan düzeyindeki etkileşimleri (ve ideal olarak müşteri etkileşimlerini) dengelemeyi zorlaştırır.

Ayrıca, bazı pazarlamacılar LinkedIn’de çalışma kapasitesinden yoksundur. Kuşkusuz, LinkedIn korkutucu görünebilir, bu nedenle bazı pazarlamacılar değerini küçümser veya dizginleri bir ajansa teslim eder ve en iyisini umar. Bu işe yarayabilir, ancak kurum içi personelin platformun ticari faydalarını tam olarak anlayamayacağı anlamına gelir.

LinkedIn Stratejisi Oluşturma

LinkedIn, ambiyanslı bir marka deneyimi sunar. Buna şu şekilde bakın: Reklamlar film fragmanları ise ve potansiyel e-postalar reklam panoları ise, LinkedIn kitap imzalama veya mutlu saatler ağı gibi açılır bir etkinliktir.

LinkedIn, bireylerle etkileşimi teşvik eder ve bu da onu daha sürükleyici kılar. Bir şirketi ilgili bir hedef kitleye tanıtmak için bu güçten yararlanabilir, meslektaşlarınızın içeriğiyle etkileşim kurarak bilginizi sergileyebilir ve tek bir gönderi veya etkileşimle potansiyel müşterilerin nelerle ilgilendiğini öğrenebilirsiniz.

LinkedIn’in olası satış dönüşüm oranı, diğer büyük sosyal medya platformlarından üç kat daha yüksektir, bu nedenle pazarlama için çok fazla potansiyel vardır.

Hedefiniz ne olursa olsun (farkındalık oluşturma, yönlendirmeler veya satışlar), LinkedIn’in işe yaraması için çeşitli taktikler kullanabilirsiniz. Bunu nasıl yapacağınız aşağıda açıklanmıştır:

1. Haber Kaynağınızdan Yararlanın

Haber akışınızdan en iyi şekilde yararlanmak için gönderilerle etkileşime geçin, ilginç makaleler paylaşın ve şirket başarı öykülerini tanıtın.

Sık sık yayınlayın, ancak çok sık değil. Ayda 50’den fazla paylaşım yapan influencerlar, gönderi başına ortalama 26 etkileşim alıyor. Ayda 10 ila 30 kez gönderi paylaşanlar daha fazla etkileşim görüyor. Ayrıca, kaliteli içerik sağlarken tutarlı bir kadans sağlayın.

2. Şirket Sayfalarını Keşfedin

Hedeflediğiniz şirketlerde kimin çalıştığını araştırın. Ne hakkında yazdıklarını araştırın, karşılıklı bağlantılar bulun ve onlara ulaşın. Bununla birlikte, ulaşmadan önce güvenilirlik oluşturmak isteyeceksiniz, bu nedenle içeriklerini paylaşmak veya potansiyel beklentilerden bahsetmek için fırsatlar arayın.

3. Profesyonel Becerileri Teşvik Edin

LinkedIn öncelikle bir ağ oluşturma aracıdır. Bu nedenle, beceri onaylarında cömert olun. İşbirliği yaptığınız müşterileri ve iş arkadaşlarınızı bulun ve ilgili becerilerini geliştirin. Bağlantılarınızın profillerindeki becerileri onaylamak, iyi niyet oluşturur. Ayrıca, olumlu bağlantıları teşvik eder ve karşılığında tavsiye veya iyilik istemeniz için kapıyı açar.

4. Önerilen Bağlantıları Ekleyin

İlişkiler kurmak ve ağınızdaki birine bağlı kişileri bulmak için LinkedIn’in önerilerini kullanmak. Bu, birlikte çalışmak istediğiniz bir şirkete veya kişiye kendinizi tanıtmanın harika bir yoludur. Unutmayın: biriyle doğrudan mesajlaşmadan önce bir ilişki kurun.

Öyleyse cesur olun ve LinkedIn’in göz korkutucu yönlerinin ötesine geçin. B2B iletişimcilerinin potansiyel müşterilerle bağlantı kurması için en iyi platformlardan biridir. Aksi takdirde, LinkedIn’in ticari avantajlarını kaçıracaksınız.

Kaynak için tıklayınız.